POSTPONED: OIS Research Conference 2020

Europe/Zurich
3179/R-E06 (CERN)

3179/R-E06

CERN

IdeaSquare
50
Show room on map
Marion Poetz (CBS) , Markus Nordberg (CERN)
Description

This conference has been postponed due to the COVID outbreak. More detailed information to follow.

 

Directions on how to get to CERN you can find here: https://home.cern/directions

When on CERN site, you can find the meeting venue Ideasquare with this Google-map: https://goo.gl/WNSa6P

For registering your laptop/mobile phone for wifi access at CERN, please fill in a request here: http://cern.ch/registerVisitorComputer - and use Jere-Santeri Palomäki or Hans Hagenes Boe as the CERN contact person (on the last page of the request form).

Registration
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Breakfast (croissants + coffee) 1h
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Welcome and conference opening (Marion Poetz, Markus Nordberg & Pablo Garcia Tello) 1h
      Speakers: Prof. Marion Poetz (CBS) , Dr Beck Susanne (LBG) , Markus Nordberg (CERN) , Pablo Garcia Tello (CERN)
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Parallel paper session I 1h 30m
      Speakers: Prof. Marion Poetz (CBS) , Dr Susanne Beck (LBG)
    • 12:00 PM 12:30 PM
      Sandwhich Lunch (at IdeaSquare) 30m
    • 12:30 PM 1:15 PM
      Openness and collaboration in scientific research: from NASA, to crowds and AI 45m
      Speaker: Prof. Hila Lifshitz-Assaf (NYU Stern)
    • 1:15 PM 2:45 PM
      Plenary paper session I 1h 30m
      Speaker: Prof. Marion Poetz (CBS)
    • 2:45 PM 3:00 PM
      Coffee Break 15m
    • 3:00 PM 4:30 PM
      Parallel paper session II 1h 30m
      Speakers: Prof. Marion Poetz (CBS) , Dr Susanne Beck (LBG)
    • 4:30 PM 4:45 PM
      Coffee Break 15m
    • 4:45 PM 6:30 PM
      Parallel paper session III 1h 45m
      Speakers: Prof. Marion Poetz (CBS) , Dr Susanne Beck (LBG)
    • 6:30 PM 7:00 PM
      Bus transport to conference dinner venue 30m
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Conference dinner (The Living Room) 3h
    • 7:45 AM 8:30 AM
      Departure to Large Hadron Collider (Important note: no high heels allowed! Meeting point: CERN IdeaSquare) 45m
    • 8:30 AM 10:30 AM
      Visit to CMS Experiment 2h
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Return to CERN IdeaSquare and Coffee break 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Plenary paper session II 1h 30m
      Speakers: Prof. Marion Poetz (CBS) , Dr Susanne Beck (LBG)
    • 12:30 PM 1:00 PM
      Sandwhich Lunch (at IdeaSquare) 30m
    • 1:00 PM 3:00 PM
      OIS experiment session: “Open and Collaborative Agenda Setting”* 2h
      Speaker: Prof. Marion Poetz (CBS)
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Coffeee Break 30m
    • 3:30 PM 4:45 PM
      OIS Debate session ** 1h 15m
      Speaker: Prof. Marion Poetz (CBS)
    • 4:45 PM 5:00 PM
      Outlook and conference closing 15m
      Speaker: Prof. Marion Poetz (CBS)