Greek Teachers Programme 09/2010

Europe/Zurich
40/S2-B01 - Salle Bohr (CERN)

40/S2-B01 - Salle Bohr

CERN

30
Show room on map
Mick Storr
    • 8:30 PM 9:30 PM
      Informal Welcome 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to CERN 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Mike Koratzinos (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Detectors 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Accelerators 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Fanouria Antoniou
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit ATLAS Visitor Centre and PS/LINAC 3h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speakers: Mick Storr (CERN) , Mike Koratzinos (Unknown)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Medical Applications of Particle Physics 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Dr Lina Dimovasili (CERN)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Anti-matter and the Antiproton Decelerator 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Mike Koratzinos (CERN)
      Slides
      Video
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Q/A 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit CAST / SM-18 / CCC 3h 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speakers: Dr Antonios Gardikiotis (University of Patras) , Mike Koratzinos
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      The LHC in 1 hr 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Mike Koratzinos (Unknown)
      Slides
      Video
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Particle Physics (1/2) 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Paris Sphicas (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Cosmology and Astrophysics - Tools for understanding the Universe 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Magda Lola (Unknown)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Parallel activity : Build Cloud Chamber / Visit Computer Centre 2h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 4:00 PM 8:00 PM
      Visit Geneva 4h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 8:00 PM 10:30 PM
      Programme Dinner 2h 30m
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Computing for Particle Physics 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Dr John Apostolakis (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Particle Physics (2/2) 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Paris Sphicas (CERN)
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Q/A 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit Globe and Microcosm 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 3:00 PM 3:30 PM
      Greece at CERN 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Emmanuel Tsesmelis (CERN)
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Programme evaluation and close 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Depart for airport 30m Hostel Reception

      Hostel Reception

      CERN