Russian Teachers Programme 2010

Europe/Zurich
6 2-024 (CERN)

6 2-024

CERN

Mick Storr
    • 21:30 22:00
      Information Meeting 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Marina Savino (Inst. for Theoret. & Exptl. Phys. (ITEP)), Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Rolf Heuer (CERN)
    • 09:15 09:30
      Welcome to the programme 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Vladimir Kadyshevskiy (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
    • 09:30 10:00
      Introduction to CERN 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Tadeusz Kurtyka (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:15
      Programme Objectives 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Introduction to Particle Physics (1/2) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Victor Kim (Petersburg Nuclear Physics Institute (PNPI))
      Slides
    • 11:30 12:15
      Dark Matter Puzzle and New Physics Searches at LHC 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dmitry Gorbunov (Institute for Nuclear Research (INR))
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 14:00 17:30
      Visit ATLAS Visitor Centre/Globe Exhibition/Microcosm Exhibition 3h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Dmitry Gorbunov (Institute for Nuclear Research (INR)), Nikolai Zimine (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR)), Prof. Victor Kim (St. Petersburg Nuclear Physics Institute (PNPI, Gatchina))
    • 18:00 19:00
      Working groups 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 09:00 09:45
      Introduction to Particle Physics (2/2) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Victor Kim (Petersburg Nuclear Physics Institute (PNPI))
    • 10:30 11:15
      LHC and Physics of Cosmic Rays 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dmitry Gorbunov (Institute for Nuclear Research (INR))
      Slides
    • 11:30 12:30
      Q/A 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dmitry Gorbunov (Institute for Nuclear Research (INR)), Victor Kim (Petersburg Nuclear Physics Institute (PNPI))
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit superconducting magnet test facility SM-18 / Build a Cloud Chamber Workshop 3h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN), Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 18:00 19:00
      Working Groups 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 19:30 20:00
      JINR Dubna Education & Teacher Support 30m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Stanislav Pakuliak (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 20:00 21:00
      Russia @ CERN (Past, Present and Future) 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Nicolas Koulberg (CERN)
    • 09:00 10:30
      Introduction to Accelerators 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Pavel Belochitskii (Unknown)
      Slides
    • 11:00 12:30
      Introduction to Detectors 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Nikolai Zimine (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      LHC Computing and the GRID 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Julia Andreeva (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Medical Applications of Particle Physics 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Grigori Feofilov (St. Petersburg State University)
      Slides
    • 11:30 12:15
      Introduction to Antimatter 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Vladislav Balagura (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (ITEP)-U)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Visit PS/LINAC/LEIR/CMS Data Centre/Computer Centre 3h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Pavel Belochitskii (Unknown), Vladimir Karjavine (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
    • 09:00 09:45
      Review of Physics at the LHC 45m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Prof. Victor Kim (St. Petersburg Nuclear Physics Institute (PNPI, Gatchina))
      Slides
    • 10:30 11:30
      Q/A 1h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
    • 11:30 12:00
      Guest 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
    • 12:00 12:30
      Programme Evaluation and Close 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speakers: Mick Storr (CERN), Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit CERN Control Centre 3h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 20:00 23:00
      Social event 3h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Restaurant 1
      Including presentation of certificates and collection of education resources
      Speakers: Marina Savino (Inst. for Theoret. & Exptl. Phys. (ITEP)), Mick Storr (CERN), Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 06:00 12:00
      Departure 6h B39 Hostel Reception

      B39 Hostel Reception

      CERN

Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×