UK Teachers Programme

Europe/Zurich
TH Theory Conference Room (CERN)

TH Theory Conference Room

CERN

Mick Storr
Description
Sponsored by the ENTHUSE Project in collaboration with the UK National Science Learning Centre
    • 19:00 20:00
      Informal Dinner and Welcome 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      A 50 Year Journey to the Heart of Matter
      The Large Hadron Collider in 10'
      The LHC Rap
    • 09:00 10:00
      Particle Physics (1/3) 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 10:15 11:15
      Particle Physics (2/3) 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Review of the CMS Experiment 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      Visit Globe/ Build a Cloud Chamber 2h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Meet at CERN reception, B33, for Globe visit. Cloud chamber excercise to be held in B354 1-001
      Alternative apparatus
      Apparatus as built
    • 16:00 17:30
      Visit ATLAS Visitor Centre and Microcosm Exhibition 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 09:00 10:00
      Introduction to Accelerators 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Dr Mariusz Sapinski (CERN/BE-BI)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Particle Physics (3/3) 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:00 12:00
      Enthusiasm for Engineering 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: David Nisbet (CERN)
      Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 13:30 16:30
      Enthusiasm for Engineering Visits 3h
    • 16:30 17:30
      Visit Super Conducting Magnet Test Facility 1h
      Speakers: Marina Savino (Inst. for Theoret. & Exptl. Phys. (ITEP)), Mick Storr (CERN)
    • 20:00 22:30
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

    • 09:00 10:00
      Medical Applications of Particle Physics 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Marco Silari (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:00
      Antimatter 30m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Education Resource
      Slides
      Video
    • 11:00 11:45
      Q/A 45m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 11:45 12:15
      Action Plan 30m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 12:15 12:30
      Programme Evaluation and Close 15m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Including a visit to Ali Baba's cave.
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Teaching resource - Using Bubble Chamber Photos as a Teaching Tool
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×