Czech Teachers Programme 11/2010

Europe/Zurich
593-R-010 (CERN)

593-R-010

CERN

Mick Storr
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Installation - distribution of hostel keys, badges, etc. 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Introduction to the programme 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to CERN 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Programme Objectives 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Czech Republic at CERN 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speakers: Jiri Rames, Stanislav Nemecek (Institute of Physics)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Experimental Methods and the Standard Model (1/4) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Jiri Rames (Institute of Physics-Acad. of Sciences of the Czech Rep. (ASCR))
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit Globe and Microcosm Exhibitions 3h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 5:30 PM 6:15 PM
      Review of the day 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Experimental Methods and the Standard Model (2/4) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Jiri Rames
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Particles and the Universe (1/2) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Vladimir Wagner
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to ATLAS 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Stanislav Nemecek (Institute of Physics)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit ATLAS Visitor Centre 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Stanislav Nemecek (Institute of Physics)
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review of the day 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Experimental methods and the Standard model (3/4) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Jiri Dolejsi (Institute of Particle and Nuclear Physics)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Particles and the Universe (2/2) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Vladimir Wagner
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Visit CMS Control Room and LINAC 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m 2 Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2 Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Experimental methods and the Standard model (4/4) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Jiri Dolejsi (Institute of Particle and Nuclear Physics)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Heavy-ion Physics and ALICE 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Vladimir Wagner
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Q/A 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit Superconducting Magnet Test facility and ALICE 3h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 5:30 PM 6:15 PM
      Review of the day 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Programme Evaluation and Follow-up 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 10:00 AM 10:45 AM
      CERN Computing and the GRID 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Zdenek Sekera (CERN)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Visit Computer Centre 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 2:00 PM 4:30 PM
      Visit CMS and LHC Control Room 2h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 4:30 PM 5:30 PM
      Final Q/A and Distribution of Material 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Depart 30m Hostel

      Hostel

      CERN