Korean Teachers Programme

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Mick Storr
Description
Inaugural Korean Teachers Programme
Participants
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Arrival at hotel 1h Ferney Voltaire

      Ferney Voltaire

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Welcome and Introduction to CERN 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr Rudiger Voss (CERN)
      Slides
    • 9:45 AM 10:15 AM
      CERN Education Programmes 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Introduction to Particle Physics 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Jonathan R. Ellis (CERN)
      Slides
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Build a Cloud Chamber 1h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative apparatus
      How to build a cloud chamber
      Video of modified apparatus
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Visit Globe and Microcosm 2h
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Principles of Particle Detectors 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Frank Hartmann (Inst. fuer Experimentelle Kernphys.-Universitaet Karlsruhe-KIT)
      Slides
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Introduction to CMS 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Sangeun Lee (Laboratory of High Energy Physics-Department of Physics-Kyungpo)
      Slides
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Introduction to Cosmology 1h 30m 40/S2-D01 - Salle Dirac

      40/S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Kiwoon Choi (KAIST)
      Slides
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Visit CMS 2h
      Speakers: Min Suk Kim (Sungkyunkwan University), Sangeun Lee (Laboratory of High Energy Physics-Department of Physics-Kyungpo)
    • 5:30 PM 6:00 PM
      Lecture Review 30m 40/S2-D01 - Salle Dirac

      40/S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Chang-Hwan Lee
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Heavy Ion Physics with ALICE & CMS at LHC 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Andre Yoon (Massachusetts Inst. of Technology (MIT))
      Slides
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Visit Computer Centre 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Visit ALICE 1h 30m
      Speaker: Jungyu Yi (Department of Physics-Pusan National University)
      Slides
    • 3:00 PM 7:30 PM
      Visit Geneva 4h 30m
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Introduction to Accelerators 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Un Ki Yang (University of Manchester)
      Slides
      Video
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Visit PS/LINAC/LEIR 1h 30m
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit SM-18 1h 30m
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Q/A 1h 30m
    • 9:30 AM 11:00 AM
      Tier Structures / GRID Computing 1h 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Min Suk Kim (Sungkyunkwan University)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Programme Evaluation and Close 30m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h