Greek Teacher Programmes 08/2011

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

21
Show room on map
Mick Storr
    • 2:00 PM 2:30 PM
      Informal Welcome Group 1 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 2:30 PM 3:00 PM
      Education at CERN 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 3:00 PM 4:30 PM
      Site orientation 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Georgios Koloventzos (University of Athens) , M Koratzinos (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 12:30 PM
      Visit of CERN exhibitions 2h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: M Koratzinos (CERN) , Sofia Chouridou (Santa Cruz Inst. for Particle Phys. (SCIPP)-University of Calif)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit CMS/CCC 3h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Charilaos Tsarouchas (National Technical Univ. of Athens (NTUA)) , Despina Chatzifotiadou (Universita e INFN) , Georgios Koloventzos (University of Athens)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Q&A 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: M Koratzinos (CERN)
    • 10:00 AM 12:30 PM
      Group 1: Build a cloud chamber 2h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 12:30 PM
      Group 1: Visit PS/Linac/LEIR/Linac3 2h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Charilaos Tsarouchas (National Technical Univ. of Athens (NTUA)) , Despina Chatzifotiadou (Universita e INFN) , Mike Koratzinos (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit SM-18 and CAST 3h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Prof. Konstantin Zioutas (University of Patras) , m Koratzinos (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Group 1: Q&A 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: M Koratzinos (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Group 2: Welcome and introduction to the programme 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:30 AM 10:15 AM
      Introduction to CERN and the Greek participation 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Dr Emmanuel Tsesmelis (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Detectors (1/2) 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Yorgos Tsipolitis (National Technical Univ. of Athens (NTUA))
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to detectors (2/2) 45m
      Speaker: Yorgos Tsipolitis (National Technical Univ. of Athens (NTUA))
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 2:00 PM 7:30 PM
      Group 1 Treasure Hunt in the city of Geneva 5h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Group 2 Visit SM-18 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Charilaos Tsarouchas (National Technical Univ. of Athens (NTUA)) , M Koratzinos (CERN)
    • 3:30 PM 7:30 PM
      Group 2 Mini Treasure Hunt in the city of Geneva 4h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 9:30 AM 10:15 AM
      Introduction to Particle Physics and the Standard Model (1/2) 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Asimina Arvanitaki (Lawrence Berkeley National Lab. (LBNL))
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Cosmology 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: M Koratzinos (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Accelerators/ Introduction to the LHC 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Dr Emmanuel Tsesmelis (CERN) , M Koratzinos (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Group 1: reserved 3h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Group 2: Visit PS/LINAC and build a cloud chamber 3h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: M Koratzinos (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review of lectures on particle physics, detectors and cosmology 45m 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      37
      Show room on map
      Speakers: Asimina Arvanitaki (Lawrence Berkeley National Lab. (LBNL)) , Prof. Costas Fountas (Department of Physics-University of Ioannina) , M Koratzinos (CERN) , Yorgos Tsipolitis (National Technical Univ. of Athens (NTUA))
    • 9:30 AM 10:15 AM
      Introduction to Particle Physics and the standard model (2/2) 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Asimina Arvanitaki (Lawrence Berkeley National Lab. (LBNL))
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Computing for Particle Physics 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Dr John Apostolakis (CERN)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Antimatter and medical applications 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Dr Mike Koratzinos (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Group 1: reserved 3h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Group 2: Visit CMS/CCC 3h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Andromachi Tsirou (CERN) , Georgios Koloventzos (University of Athens) , M Koratzinos (CERN)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      The history of CERN 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: M Koratzinos (CERN)
      Slides