Italian Teachers Programme 08/2011

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Mick Storr
    • 17:45 18:30
      Welcome Reception 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 18:30 19:15
      Overview of the programme 45m 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:30 20:30
      Dinner 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 08:45 09:00
      Welcome to CERN 15m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Guido Emilio Tonelli (CERN)
    • 09:00 09:15
      Introduction to the Programme 15m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 09:30 10:15
      Introduction to CERN 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Antonella Del Rosso Vite (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Fisica delle particelle cosa sappiamo oggi - prima parte 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Vincenzo Cavasinni (Sezione di Pisa (IT))
      Slides
    • 11:30 12:15
      Gli acceleratori di particelle – part 1: generalità 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr Ezio Todesco (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit Microcosm 3h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit SM-18/CCC 3h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 18:00 18:45
      Review 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 09:00 09:45
      Particle Detection - focus on ATLAS 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Ludovico Pontecorvo (Universita e INFN, Roma I (IT))
    • 10:30 11:15
      Fisica delle particelle cosa sappiamo oggi - seconda parte 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Vincenzo Cavasinni (Sezione di Pisa (IT))
      Slides
    • 11:30 12:00
      Q/A 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:00 12:30
      Special guest 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:45 14:00
      Lunch 1h 15m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Costruire una vera camera a nebbia 3h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
    • 14:00 17:00
      Visit ATLAS Visitor Centre 3h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit Globe of Innovation 3h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 18:00 19:00
      Review 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 09:00 10:30
      CMS: un rivelatore per le collisioni di LHC 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr Duccio Abbaneo (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:30
      Caccia all'Higgs 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr marco delmastro (CERN)
      Slides
    • 11:30 14:30
      Visit CMS 3h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 15:00 19:30
      Discover Geneva: Treasure Hunt 4h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 19:30 22:30
      Programme Dinner 3h
    • 08:30 08:45
      Meet CERN Director of Research 15m 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Sergio Bertolucci (CERN)
    • 09:00 09:45
      Gli acceleratori di particelle – seconda parte 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr Ezio Todesco (CERN)
      Slides
    • 10:15 11:00
      L’Italia e il CERN 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Maurizio Biasini (Scientific Attache Italian Mission)
    • 11:00 11:45
      Particle physics today 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Marco Cirelli (CERN)
      Slides
    • 12:45 14:00
      Lunch 1h 15m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit to PS/LINAC/LEIR/Computer Centre 3h
    • 09:00 09:45
      Medical Applications of Particle Physics 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Domenico Campi (CERN)
      Slides
    • 10:15 11:00
      CERN Computing and the GRID 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Andrea Dotti (CERN)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Technology Transfer at CERN 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Slides
    • 11:45 12:30
      Final Review and arrivederci CERN 45m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×