Spanish Teachers Programme 09/2011

Europe/Zurich
6-2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Mick Storr
Description

Lectures will be held by default in the BE Auditorium, B6 2-024

LHC FAQ translated by José Luis Suárez de la Fuente
    • 18:00 18:30
      Bienvenida<br>Welcome 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 18:30 19:00
      Introducci&oacute;n al programa<br>Introduction to the programme 30m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      Introducci&oacute;n al CERN<br>Introduction to CERN 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Jose Salicio Diez (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      CERN Education 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:15
      Principios de los Detectores de Partículas 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mar Capeans Garrido (CERN)
      Enlace ATLAS Multimedia
      Slides
      Video_Det.trazas
      Video E_calorimeter
    • 12:30 13:50
      Lunch 1h 20m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:30
      Visit to ATLAS 1h 30m 33 R-009

      33 R-009

      CERN

      Speaker: Octavio Dominguez Sanchez De La Blanca (Ministerio de Ciencia e Innovacion MICINN)
    • 15:30 17:00
      Visita al Globe / Visit the Globe 1h 30m Reception

      Reception

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 18:00 19:00
      Estudio del material presentado<br>Lecture Review 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Física de Partículas y Cosmología (1/2) 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Diego Blas Temino (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL))
      Slides
    • 10:30 11:15
      GRID e Inform&aacute;tica Cient&iacute;fica: al servicio de la Ciencia<br>GRID and Scientific Computing: serving Science 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Slides
    • 11:30 12:30
      Visit Computer Centre 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 14:00 15:30
      Visita al Microcosmos<br>Visit Microcosm 1h 30m Reception

      Reception

      CERN

    • 16:15 17:45
      Construyendo una C&aacute;mara de Niebla<br>Hands-on Build a Cloud Chamber 1h 30m 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative apparatus
      How to build a cloud chamber
      Video of alternative apparatus
    • 18:00 19:00
      Estudio del material presentado<br>Lecture Review 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 09:00 09:45
      F&iacute;sica de Part&iacute;culas y Cosmolog&iacute;a<br>Particle Physics and Cosmology (2/2) 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Diego Blas Temino (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL))
      Slides
    • 10:30 11:15
      Principios de los Aceleradores<br>Principles of Accelerators (1/2) 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Javier Barranco (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Visit PS/LINAC/LEIR 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:00
      Desafíos del Tratamiento de Datos del LHC: del detector a los resultados de Física 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr. Pere Mato Vila (CERN)
      Slides
    • 15:00 19:30
      En busca del Tesoro "Descubriendo Ginebra"<br>Discover Geneva Treasure Hunt 4h 30m
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:30 22:00
      Cena del evento<br>Programme Dinner 2h 30m - (Geneve)

      -

      Geneve

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      El lado oscuro del Universo / The dark side of the Universe 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Luis Alvarez-Gaume (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Principios de los Aceleradores<br>Principles of Accelerators (2/2) 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Javier Barranco (CERN)
    • 11:30 12:30
      Preguntas y Respuestas 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:30 13:50
      Lunch 1h 20m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      Visita al SM-18 y CCC<br>Visit to SM-18 2h Reception

      Reception

      CERN

    • 09:00 09:45
      Introduction to CMS 45m 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Javier Santaolalla Camino (Centro de Investigaciones Energetic as Medioambientales y Tecnol)
      Slides
    • 11:00 11:30
      Ciencia ex aqueo 30m 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Margarita Cimadevila
      Slides
      Video
    • 11:30 12:30
      Preguntas y Respuestas 1h 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speakers: Prof. José Bernabéu Alberola (Universidad de Valencia e IFIC) , Luis Alvarez-Gaume (CERN)
    • 14:00 17:00
      Visit CMS and AMS 3h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 17:00 17:30
      Evaluaci&oacute;n del evento - Clausura<br>Programme Evaluation and Close 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×