Ukrainian Teachers Programme 2011

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
    • 10:30 12:30
      Arrival to Geneva 2h
      Flight LH1214 arriving to Geneva at 10:10 Tetiana Hryn'Ova meets the teachers in the airport and brings them to the CERN hostel, bld. 39, helps with the accommodation
      Speaker: Tetiana Hryn'Ova (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))
    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN 15m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:15 09:30
      Welcome from the Minor Academy of Science of Ukraine 15m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Tetiana Peshcherina (Minor Academy of Sciences of Ukraine)
      Slides
    • 09:30 10:00
      Introduction to CERN 30m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Tadeusz Kurtyka (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:30
      Programme Objectives 30m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 11:00 12:30
      Introduction to Accelerator Physics 1h 30m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Pavel Belochitskii (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 17:30
      Visit ATLAS / Globe / Microcosm / Visit superconducting magnet facility SM-18 3h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Shuttle to SM-18: 1 group from bld 33 at 16:00; back from SM-18 to bld 500 at 17:20 2 group from bld 33 at 16:10; back from SM-18 to bld 500 at 17:30
      Speakers: Marina Savino (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU)) , Nikolai Zimine (Joint Inst. for Nuclear Research (RU)) , Tadeusz Kurtyka (CERN) , Tetiana Hryn'Ova (Centre National de la Recherche Scientifique (FR)) , Dr. Yuri Ermoline (Michigan State University (US))
    • 18:00 19:00
      Working groups 1h
    • 09:00 10:00
      Introduction to Particle Physics 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Gennady Zinovjev (National Academy of Sciences of Ukraine (UA))
      Slides
    • 10:30 11:30
      Introduction to detectors 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Tetiana Hryn'Ova (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))
      Slides
    • 11:30 12:00
      Introduction to Accelerator Physics (2 part) 30m 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Pavel Belochitskii (CERN)
    • 12:00 12:30
      Q/A 30m 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speakers: Gennady Zinovjev (National Academy of Sciences of Ukraine (UA)) , Pavel Belochitskii (CERN) , Tetiana Hryn'Ova (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Visit LINAC/LEIR/CMS data centre / Build a Cloud Chamber Workshop 3h 30m B6 Cafeteria

      B6 Cafeteria

      CERN

      14:00 - 15:30 LINAC/LEIR/CMS data centre 16:00 - 17:30 Cloud Chamber Workshop
      Speakers: Marina Savino (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU)) , Mick Storr (CERN) , Slava Grishin (Institute for High Energy Physics (RU)) , Dr. Yuri Ermoline (Michigan State University (US))
      Alternative apparatus
      How to build a cloud chamber
      Video of alternative apparatus
    • 18:00 19:00
      Working Groups 1h
    • 09:00 10:00
      Heavy Ion Physics 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Gennady Zinovjev (National Academy of Sciences of Ukraine (UA))
      Slides
    • 10:30 11:30
      Introduction to Antimatter & Antiproton Decelerator 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Vladislav Balagura (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU))
      Slides
    • 11:30 12:15
      Q/A session 45m
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      Neutrino Physics 1h 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Dmitri Naumov (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 10:30 11:30
      LHC Computing and the GRID 1h 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Yevgen Martynov (National Academy of Sciences of Ukraine (UA))
      Slides
    • 11:30 12:15
      Q/A session 45m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Visit CMS/CCC/AMS 3h 30m
      14:30 - 15:30 CMS 16:00 - 16:30 CCC 16:30 - 17:00 AMS Bus from B33 Reception at 14:00; back at B33 17:30
      Speakers: Marina Savino (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU)) , Mick Storr (CERN) , Vladimir Karjavine (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
    • 20:00 22:00
      Social event 2h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 09:00 10:00
      Review of Physics at the LHC 1h 40-S2-D01 - Salle Dirac

      40-S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Tetiana Hryn'Ova (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))
      Slides
    • 10:30 11:30
      Cosmology 1h 40-S2-D01 - Salle Dirac

      40-S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dmitri Naumov (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 11:30 12:00
      Q/A 30m 40-S2-D01 - Salle Dirac

      40-S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      92
      Show room on map
    • 12:00 12:20
      Ukrainian collaboration with CERN 20m 40-S2-D01 - Salle Dirac

      40-S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      92
      Show room on map
      website: http://international-relations.web.cern.ch/international-relations/nms/ukraine.html
      Speaker: Gennady Zinovjev (National Academy of Sciences of Ukraine (UA))
      Slides
    • 12:30 13:00
      Programme Evaluation and Close 30m 40-S2-D01 - Salle Dirac

      40-S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      92
      Show room on map
      Speakers: Mick Storr (CERN) , Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h
    • 14:00 15:00
      Visit Computer Centre 1h
      B 513
      Speaker: Danila Oleynik (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
    • 15:00 17:00
      Departure 2h B39 Hostel Reception

      B39 Hostel Reception

      CERN

      LH2385 at 17:00
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×