Swedish Teachers Programme 6/2012

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
    • 19:00 20:00
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 20:00 20:30
      Organisational Issues 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 09:10
      Welcome to CERN 10m 30-7-010

      30-7-010

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:10 09:30
      Objectives of the week 20m 30-7-010

      30-7-010

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr
      Slides
    • 09:30 10:10
      Introduction to CERN 40m 30-7-010

      30-7-010

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Lennart Jirden
    • 10:10 11:00
      Introduction to Accelerators 50m 30-7-010

      30-7-010

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Thomas Pettersson (CERN)
      Slides
    • 11:00 12:30
      Visit Proton source, LINAC 2, LINAC 3, LEIR 1h 30m
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

    • 14:00 15:00
      Visit ATLAS 1h
    • 15:00 15:50
      Introduction to Particle Physics I 50m 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Richard Jacobsson (CERN)
    • 15:50 16:10
      Coffee 20m
    • 16:10 17:00
      Introduction to Particle Physics II 50m 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Richard Jacobsson (CERN)
    • 17:00 17:45
      Review of the day 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      Introduction to Experiments 1h 61-1-009 - Room C

      61-1-009 - Room C

      CERN

      22
      Show room on map
      How do you detect particles? The LHC experiments
      Speaker: Hans Danielsson (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:40
      Future accelerators, CLICC 40m 61-1-009 - Room C

      61-1-009 - Room C

      CERN

      22
      Show room on map
      Speaker: Roger Ruber (Uppsala University (SE))
      Slides
    • 10:40 11:10
      Visit CLIC show room 30m
      Speaker: Roger Ruber (Uppsala University (SE))
    • 11:10 12:30
      Visit Magnet Test facility 1h 20m SM18

      SM18

      CERN

    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:00
      Introduction to Particle Physics III 1h 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Richard Jacobsson (CERN)
    • 15:00 16:00
      Visit LHC Control Room 1h 874-R-030 - CCC

      874-R-030 - CCC

      CERN

      50
      Show room on map
      Speaker: Mr. Tommy Eriksson (CERN)
    • 16:00 16:30
      Visit AMS 30m
    • 16:30 17:15
      Review of the day 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Fundamental Physics Questions - antimatter, dark matter, etc. 45m 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Michael Doser
    • 09:45 10:20
      Answers to questions 35m 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
    • 10:20 10:30
      Coffee 10m
    • 10:30 12:30
      Workshop: Build a Cloud Chamber 2h 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 14:00 14:40
      Visit Antimatter Factory 40m Building 181

      Building 181

      CERN

      Speaker: Michael Doser
    • 14:40 15:20
      Data Challenge 40m 28-S-029

      28-S-029

      CERN

      35
      Show room on map
      Speaker: maria alandes pradillo
      Slides
    • 15:20 15:50
      Visit Computer Centre 30m Building 513

      Building 513

      CERN

    • 15:50 19:25
      Discover Geneva Treasure Hunt 3h 35m
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

    • 09:00 09:20
      Introduction to the International MasterClasses - Hands-on particle physics. 20m 570-R-024

      570-R-024

      CERN

      20
      Show room on map
      Speakers: Despina Hatzifotiadou (Universita e INFN (IT)) , Giacinto De Cataldo (Universita e INFN (IT))
    • 09:20 11:30
      Exporing particles at school with ALICE - Hands-on exercise 2h 10m 570-R-024

      570-R-024

      CERN

      20
      Show room on map
      Speakers: Despina Hatzifotiadou (Universita e INFN (IT)) , Giacinto De Cataldo (Universita e INFN (IT))
      more information
      Slides
    • 11:30 12:15
      Medical applications at CERN 45m 570-R-024

      570-R-024

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Hartmut Hillemanns (CERN)
      Slides
    • 12:15 14:00
      Lunch 1h 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      Visit CMS 2h
    • 16:00 16:30
      Evaluation and conclusion 30m Building 33

      Building 33

      CERN

    • 16:30 18:00
      Aperetif with Swedish scientists 1h 30m 61-1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      61-1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      CERN

      Show room on map
    • 18:00 18:20
      Transport to airport 20m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×