Hungarian Teachers Programme 2007

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
    • 16:00 17:00
      Welcome Reception/Köszöntés, fogadás 1h Van Hove

      Van Hove

      CERN

    • 17:00 18:30
      Short tour of site 1h 30m Van Hove

      Van Hove

      CERN

      To introduce participants to useful locations and the route to the lecture room. An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
    • 18:30 20:00
      Dinner 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 08:30 09:15
      Introduction to CERN / Bemutatkozik a CERN 45m
      Speaker: Dezső Horváth
      Slides
      Video
    • 09:30 10:15
      Accelerators / Gyorsítók 45m
      Speaker: György Vesztergombi
      Slides
      Video
    • 10:30 11:15
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (1/3) 45m
      Speaker: Dezső Horváth
      Slides
      Video
    • 11:30 13:00
      Lunch 1h 30m
    • 13:00 14:30
      Experiments 1h 30m
    • 14:30 15:15
      Introduction to ATLAS / Bevezetés a ATLAS 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Attila Krasznahorkay (University of Debrecen, CERN)
      Slides
    • 15:30 18:00
      Parallel Session - Visit to ATLAS, Visit Microcosm / Párhuzamos szekciók – Látogatás az ATLAS kísérlethez, illetve a Mikrokozmoszba 2h 30m
    • 18:30 20:30
      Visit Val Thoiry Shopping Centre 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 08:30 09:15
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (2/3) 45m
      Speaker: Dezső Horváth
      Slides
      Video
    • 09:30 10:15
      Detectors / Detektorok 45m
      Speaker: György Vesztergombi
      Slides
      Video
    • 11:00 11:45
      Introduction to Cosmology / Bevezetés a kozmológiába (1/2) 45m
      Speaker: Zoltán Trócsányi
      Slides
      Video
    • 11:45 13:15
      Lunch 1h 30m
    • 13:15 14:00
      Introduction to Cosmology / Bevezetés a kozmológiába (2/2) 45m
      Speaker: Zoltán Trócsányi
      Slides
      Video
    • 14:00 14:45
      Lecture Review and Discussion Session / Az előadások anyag megbeszélése és kérdések 45m
    • 14:45 15:45
      Q/A Cosmology 1h
      Speaker: Zoltán Trócsányi
    • 15:45 23:00
      Visit Annecy 7h 15m
    • 09:00 09:45
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (3/3) 45m
      Speaker: Dezső Horváth
      Slides
      Video
    • 10:00 10:45
      Hungary at CERN / Magyarország és a CERN 45m
      Speaker: György Vesztergombi
      Slides
      Video
    • 11:00 11:45
      Computing at CERN and the GRID / Számítástechnika a CERN-ben és a GRID 45m
      Speaker: Gergely Debreczeni
      Slides
      Video
    • 12:00 13:30
      lunch 1h 30m
    • 13:30 15:00
      Experiments 1h 30m
    • 15:00 20:00
      Discover Geneva Treasure Hunt / Fedezzük fel Genfet, „Kincsvadászat” 5h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 20:00 22:30
    • 09:00 09:45
      Higgs physics - creating something from nothing 45m
      Speaker: György Vesztergombi
      Slides
      Video
    • 10:00 10:45
      Medical Applications of Particle Physics 45m
      Speaker: Dezső Horváth
      Slides
      Video
    • 11:00 12:00
      Lecture Review and Discussion Session / Az előadások anyag megbeszélése és kérdések 1h
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 18:00
      Parallel Session - Visit to PS&AD, Build a Cloud Chamber, Lecture Review and Discussion Session / Párhuzamos szekciók – A proton-szinkrotron (PS) és az antiproton-lassító (AD) meglátogatása; működő ködkamra építése; az előadások megbeszélése 4h 30m 6 2-002

      6 2-002

      CERN

    • 08:30 09:15
      Introduction to Heavy Ion Physics / Bevezetés a nehézionfizikába 45m
      Speaker: Zoltán Fodor
      Slides
      Video
    • 09:30 10:30
      Visit to NA61 / NA61 kísérlet meglátogatása 1h
    • 10:30 12:30
      Visit to CMS / Látogatás az CMS kísérlethez 2h
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 16:00
      Lecture Questions Feedback Session / Az előadásokkal kapcsolatos kérdések megválaszolása - Találkozás CERN-kutatókkal 2h
      Speakers: Dezső Horváth , György Vesztergombi
    • 16:30 17:00
      Special Guest 30m
      Speaker: Jonathan R. Ellis (CERN)
      Video
    • 17:00 17:30
      Students Workshop 30m
      Speaker: Arpad Horvath
      Video
    • 17:30 17:45
      Programme Close 15m
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Video
    • 08:00 08:30
      Depart for Chamonix and Budapest / Indulás Chamonix-ba és Budapest-re 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×