21st European Particle Physics Outreach Group Meeting

Europe/Zurich
40-R-D10 (CERN)

40-R-D10

CERN

20
Show room on map
  • Thursday, 4 October
    • 09:00 09:10
      Welcome 10m
      Speaker: Erik Johansson
    • 09:10 09:30
      Introduction, agenda and minutes of last meeting 20m
      Speaker: Erik Johansson
    • 09:30 10:30
      Masterclasses 2008 1h
      • Masterclasses 2008 30m
        Speaker: Michael Kobel
        Slides
      • US Masterclasses and EPPOG Wiki 10m
        Speaker: Ken Cecire
        Slides
      • Discussion 20m
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m
    • 11:00 11:30
      LHC news 30m
      Speaker: Mike Lamont
      Slides
    • 11:30 12:30
      ECSITE LHC session summary and the LHC exhibit project 1h
      • ECSITE session summary 15m
        Speaker: Erik Johansson
        Slides
      • CERN travelling exhibition and ECSITE 15m
        Speaker: Bernard Pellequer
        Slides
    • 12:30 13:30
      Lunch break 1h
    • 13:30 14:30
      LHC experiment outreach presentations 1h
    • 14:30 15:30
      National Outreach Reports 1h
    • 15:30 15:45
      Coffee break 15m
    • 15:45 19:00
      Departure to visit the LHC control room, CMS and the LHC accelerator 3h 15m
      • 16h15-17h15 Visit of CMS with Dave Barney and Carlos Lourenço 1h
      • 17h40-18h15 Visit of CERN Control Center with Verena Kain and Magali Gruwe 35m
      • 18h30-19h Visit of LHC accelerator with Mike Lamont and Stefano Redaelli 30m
    • 19:30 22:00
      Dinner at Restaurant 1 2h 30m
  • Friday, 5 October
    • 09:00 09:15
      Review of the first day 15m
      Speaker: Erik Johansson
    • 09:15 10:00
      CERN Open Day and LHC Inauguration 45m
      Speaker: James Gillies
      Slides
    • 10:00 10:30
      Coffee break 30m
    • 10:30 12:00
      National Outreach Reports 1h 30m
      • MASAD - A Mediterranean LHC outreach workshop 10m
        Speaker: Miguel Angel Sanchis Lozano
        Slides
      • Outreach in Slovakia 15m
        Speaker: Pavel Murin
        Slides
      • Outreach in United States 10m
        Speaker: Michael Barnett (Lawrence Berkeley National Lab)
        Slides
      • Norwegian outreach 10m
        Speaker: Farid Ould-Saada
        document
      • LHC communication project in UK 15m
        Speaker: Ray Mathias
        Slides
      • Outreach in Greece 10m
        Speaker: Nicholas Tracas
        Slides
      • Physics Education Conference 15m
        Speaker: Erik Johansson
        Slides
    • 12:00 12:30
      Next meeting, closure of the meeting 30m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×