20th European Particle Physics Outreach Group Meeting

Europe/Zurich
Centro de Congressos de Lisboa

Centro de Congressos de Lisboa

Erik Karl Johansson (Department of Physics)
    • 09:00 09:40
      Welcome 40m
      Speakers: Ana Noronha (Ciencia Viva) , Erik Johansson , Gaspar Barreira (LIP) , Pedro Abreu (LIP)
    • 09:40 10:00
      Introduction and minutes of last meeting 20m
      Speaker: Erik Johansson
    • 10:00 10:30
      Outreach in Portugal 30m
      • Outreach activities in Portugal: the Ciencia Viva Agency 15m
        Speaker: Ana Noronha (Ciencia Viva)
      • Particle Physics outreach in Portugal: report of recent activities 15m
        Speaker: Pedro Abreu (LIP Laboratorio de Instrumentaco e Fisica Experimental de Particulas)
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m
    • 11:00 12:00
      Masterclasses 2007 and the future Masterclasses 1h
      • 2007 Masterclasses and outlook 20m
        Speakers: Dave Barney (CERN) , for Michael Kobel (TU Dresden)
        Evaluation Figures
        Physics Education
        Slides
      • US Masterclasses 10m
        Speakers: Ken Cecire , Kris Whelan
        Slides
      • Masterclasses 2007 in Slovakia 10m
        Speaker: Ivan Melo
        Slides
      • Masterclasses 2007 in Switzerland 10m
        Speaker: Guenther Dissertori (ETH Zurich)
        Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch break 1h 30m
    • 13:30 15:00
      LHC start-up and LHC experiments reports 1h 30m
      • Status of LHC and Communication 20m
        Speaker: James Gillies (CERN)
        Slides
      • ATLAS report 15m
        Speaker: Michael Barnett (LBNL)
        Slides
      • ATLAS Animations (AMELIA) 10m
        Speaker: Joao Pequenao
      • CMS report 15m
        Speaker: David Barney (CERN)
        Slides
    • 15:00 15:30
      Coffee break 30m
    • 15:30 17:00
      Ecsite particle physics session 1h 30m
      • The Challenge 15m
        Speaker: Erik Johansson
        Slides
      • The cosmic connection 15m
        Speaker: Pedro Abreu
      • LHC exhibit 15m
        Speaker: James Gillies
        Slides
      • Discussion 45m
    • 17:00 18:00
      National Outreach Reports 1h
      • Austrian Outreach 15m
        Speaker: Laurenz Widhalm
        Slides
      • UK particle physics 10m
        Speaker: Robin Clegg
        Slides
      • Stockholm House of Science 15m
        Speaker: Erik Johansson
        Slides
      • Outreach activities in Spain 15m
        Speaker: Miguel Angel Sanchis Lozano
    • 19:30 22:00
      Dinner 2h 30m
    • 09:00 09:10
      Review of the first day 10m
      Speaker: Erik Johansson
    • 09:10 10:30
      National Outreach Reports 1h 20m
      • US-LHC Awareness proposal and US-LHC Communications Task Force 15m
        Speaker: Michael Barnett (LBNL)
        Slides
      • Norwegian outreach activities 10m
        Speaker: Farid Ould-Saada
        Slides
      • Greek outreach activities 10m
        Speaker: Nicholas Tracas
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m
    • 11:00 11:50
      Action points regarding LHC promotion in member states 50m
      • UK LHC communication strategy 10m
        Speaker: Ray Mathias
        Slides
      • Discussion with La Cité des Sciences 10m
        Speaker: Alain De Bellefon
    • 11:50 12:00
      Next meetings (CERN Autumn 2007, Prague Spring 2008) 10m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×