Polish Teachers Programme 11/2012

Europe/Zurich
room not booked yet (CERN)

room not booked yet

CERN

Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr , Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
    • 17:30 18:00
      Welcome aperitif 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 18:00 19:30
      Short site tour and introduction to the programme 1h 30m room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

      Designed to help participants orient themselves on CERN Meyrin site and locate lecture rooms. An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 19:30 21:00
      An informal dinner together 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 09:45
      Introduction to CERN/ Wprowadzenie do CERN 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Magdalena Kowalska (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:00 10:45
      Introduction to particle physics / Wstęp do fizyki cząstek 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Julia Hoffman (National Central University (TW))
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 11:45
      How the LHC works / Jak dziala LHC 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mariusz Sapinski (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Hands-on classical experiments/Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 3h 30m 3-R-002 - Teacher Training Room

      3-R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      49
      Show room on map
      14:00 Subgroup B 15:00 Subgroup C 16:00 Subgroup A
      Speakers: Anna Chrul (Polish Academy of Sciences (PL)) , Pawel Wojciech Krakowski (AGH University of Science and Technology (PL))
    • 14:00 17:30
      Visit the Globe 3h 30m The Globe

      The Globe

      CERN

      14:00 Subgroup C 15:00 Subgroup A 16:00 Subgroup B
    • 14:00 17:30
      Visit the Microcosm 3h 30m Building 33 - Reception

      Building 33 - Reception

      CERN

      14:00 Subgroup A 15:00 Subgroup B 16:00 Subgroup C
    • 18:00 19:00
      Introduction to program evaluation. Lecture Review. 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Higgs and the Standard Model - what now? / Higgs i Model Standardowy - co dalej? 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
      Video in CDS
    • 10:00 10:45
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Slawomir Wronka (NCBJ)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 11:45
      How one can "see" elementary particles? / Jak "zobaczyc" czastki elementarne? 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      Visit the Computer Centre / Wizyta w Centrum Komputerowym 2h room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

      14:00 Subgroup A 15:00 Subgroup B
      Speakers: Pawel Grzywaczewski (CERN) , Sebastian Lopienski (CERN)
    • 15:00 17:00
      PS/LINAC and LEIR 2h room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

      15:00 Subgroup A 16:00 Subgroup B
      Speaker: Arkadiusz Gorzawski (CERN)
    • 16:00 18:00
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 2h 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      16:00 Subgroup A 17:00 Subgroup B
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
    • 18:00 19:00
      Lecture Review 1h room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

    • 09:00 09:45
      History of the Universe / Historia Wszechswiata 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
      Video in CDS
    • 10:00 10:45
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Sławomir Wronka (NCBJ)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 12:00
      Q/A Accelerators 1h 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Dr. Mariusz Sapinski (CERN) , Dr. Slawomir Wronka (NCBJ)
    • 12:00 12:45
      Lunch 45m room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

    • 09:00 09:45
      Accelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:00 10:45
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Golonka (CERN EN/ICE-SCD)
      Slides
    • 11:00 11:45
      What happened in July 2012 / Co się wydarzyło w lipcu 2012 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

    • 13:30 15:00
      Visit CMS / Wizyta w CMS 1h 30m CMS P5

      CMS P5

      CERN

      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
    • 15:15 16:15
      Visit the AMS / Wizyta w AMS 1h AMS

      AMS

      CERN

      Speakers: Dr. Julia Hoffman (National Central University (TW)) , Dr. Mariusz Sapinski (CERN)
    • 15:15 16:15
      Visit the CCC / Wizyta w Centrum Kontroli Akceleratorow 1h
    • 16:30 17:30
      Visit Accelerator Technology Test Hall / Wizyta w Hali Testow Technologii Akceleratorowych 1h SM18

      SM18

      CERN

      Speaker: Arkadiusz Gorzawski (CERN)
    • 09:00 09:45
      Nuclear physics: from properties of atomic nuclei to medicine / Fizyka jadrowa: od wlasnosci jadra atomowego po medycyne. 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Magdalena Kowalska (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:00 11:00
      Q/A Particle Physics, Detectors 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speakers: Dr. Julia Hoffman (National Central University (TW)) , Dr. Magdalena Kowalska (CERN) , Dr. Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
    • 11:30 12:30
      Lunch 1h room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

    • 14:30 19:30
      Working groups : What we have learned, what we can transfer to our students, follow-up actions 5h room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

    • 19:30 20:00
      Treasure Hunt Prize Giving 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 20:00 20:30
      Programme evaluation and close 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      Visit ATLAS / Wizyta w eksperymencie ATLAS 1h ATLAS

      ATLAS

      CERN

      Speakers: Dr. Julia Hoffman (National Central University (TW)) , Dr. Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
    • 10:30 11:00
      Depart 30m room not booked yet

      room not booked yet

      CERN

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×