Georgian Teachers Programme 11/2012

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Arrival and transport to CERN 2h
      Irakli will meet the group in the airport
      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to CERN 45m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
      Slides
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Programme objectives 30m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Introduction to Accelerators 1h 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      20
      Show room on map
      Speakers: Keti Kaadze (CERN), Dr Sophio Pataraia (Bergische Universitaet Wuppertal (DE))
      Slides
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit to Superconducting Magnet Test Facility (SM18) 1h
      CERM shuttle from Bld 500 at 14h
      Speaker: Marina Savino (JINR)
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Role of Higgs in Fundamental Physics 1h 40/S2-D01 - Salle Dirac

      40/S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Georgi Dvali
      Slides
    • 5:30 PM 6:15 PM
      Review of the day 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Cosmology 1h 40/R-D10

      40/R-D10

      CERN

      8
      Show room on map
      Speaker: Georgi Dvali
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Q/A session 45m 40/R-D10

      40/R-D10

      CERN

      8
      Show room on map
      Speaker: Georgi Dvali
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Visit to the PS Complex 45m
      Speaker: Stanislav Nemecek (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Visit to Microcosm 1h
      Meeting at Bld 33 Reception at 14:30
      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
    • 3:45 PM 4:45 PM
      Visit to Globe and ATLAS visitor Centre 1h
      Speakers: Irakli Minashvili (Joint Inst. for Nuclear Research (RU)), Marina Savino (JINR)
    • 5:00 PM 5:45 PM
      Review of the day 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Particle Detectors 45m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Givi Sekhniaidze (Universita e INFN (IT))
      Slides
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Review of LHC physics (1/2) 45m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Dr Vato Kartvelishvili (Lancaster University)
      Slides
    • 11:30 AM 1:00 PM
      Hands-on activity: Build a Cloud Chamber 1h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch 1h
    • 3:00 PM 8:00 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 8:00 PM 10:30 PM
      Programme Dinner 2h 30m 2 Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2 Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Review of LHC physics (2/2) 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: Dr Vato Kartvelishvili (Lancaster University)
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Medical Application of Particle Physics 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: Keti Kaadze (CERN)
      Slides
    • 11:15 AM 12:00 PM
      Introduction to Detector CMS 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: Aliko Mestvirishvili (University of Iowa (US))
      Slides
    • 12:00 PM 12:30 PM
      Q/A session 30m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:45 PM 2:45 PM
      Visit Computer Centre 1h B 513

      B 513

      CERN

      Shuttle from bld 500 at 13:45 go on foot to ATLAS Tile Cal Lab
      Speaker: Dr Sophio Pataraia (Bergische Universitaet Wuppertal (DE))
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Visit ATLAS Tile Calorimeter Lab. 1h
      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Visit AMS and CCC 1h
      CERN shuttle from Bld 33 Reception
      Speakers: Mick Storr (CERN), Slava Grishin (Institute for High Energy Physics (RU))
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Visit to CMS 2h Point 5

      Point 5

      CERN

      Speaker: Nikoloz Skhirtladze (University of Florida (US))
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Programme evaluation and follow up 1h Auditorium bld 33

      Auditorium bld 33

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Lunch 1h
    • 6:00 PM 9:00 PM
      Social event 3h
      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
    • 10:00 AM 8:00 PM
      Free time 10h