UK Teachers Programme 12/2012

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
CERN in 3 Minutes
LHC Rap
    • 19:00 19:45
      Welcome to CERN 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:30
      Programme Objectives 30m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 09:30 10:15
      Introduction to CERN 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:30 12:00
      Visit PS Complex 1h 30m
      Speakers: Klaus Batzner (European Organization for Nuclear Research (CERN)), Dr Vincent Smith (University of Bristol (GB))
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 13:30 15:00
      Cloud Chamber Workshop 1h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Cloud Chamber Workshop
      How to make dry ice
      Simplified Apparatus
      Video of Alternative Apparatus
    • 15:00 16:30
      Visit SM-18 1h 30m
      Speakers: Simone Stracka (TRIUMF (CA)), Dr Yuri Ermoline (Michigan State University (US))
    • 17:00 17:30
      Review 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 10:00
      Q/A 1h 4/3-006 - TH Conference Room

      4/3-006 - TH Conference Room

      CERN

      100
      Show room on map
    • 10:30 11:30
      Medical Applications of Particle Physics 1h 4/3-006 - TH Conference Room

      4/3-006 - TH Conference Room

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Manjit Dosanjh (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Visit Exhibitions 1h
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:30
      Introduction to Accelerators 1h 30m 864/1-D02 - BE Auditorium Prevessin

      864/1-D02 - BE Auditorium Prevessin

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
    • 15:30 17:00
      Visit CCC and AMS 1h 30m
      Speakers: Mick Storr (CERN), m Koratzinos (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

    • 09:00 10:00
      Review of the CMS Experiment 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 10:30 12:00
      Cosmology 1h 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Julien Lesgourgues (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))
      Slides
    • 13:30 16:00
      Visit CMS 2h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 16:00 16:30
      Action Plan 30m 33 R-009

      33 R-009

      CERN

    • 16:30 16:45
      Programme Evaluation 15m 33 R-009

      33 R-009

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 17:00 18:00
      Aperitif with UK scientists and engineers 1h 61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      CERN

      Show room on map
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×