PDF conversion is currently not working; files submitted will be converted once the problem as been resolved. Details on the SSB

Geneva and Academie de Grenoble Teachers Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
    • 1:30 PM 1:45 PM
      Registration 15m CERN Reception

      CERN Reception

      CERN

    • 1:45 PM 2:00 PM
      Transfer to CERN Training Centre 15m CERN Reception

      CERN Reception

      CERN

    • 2:00 PM 2:10 PM
      Welcome and Introduction to the Programme 10m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 2:10 PM 2:30 PM
      Programme Objectives 20m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 2:30 PM 3:15 PM
      Introduction to CERN 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Sebastien Ponce (CERN)
      Slides
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Visit PS Complex and Computer Centre 1h
      Speaker: Sebastien Ponce (CERN)
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Build a Cloud Chamber 1h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Cloud Chamber Workshop
      How to make dry ice
      Simplified Apparatus
      Video of Alternative Apparatus
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Cosmology 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Julien Lesgourgues (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Introduction to Masterclass 1h 572 Room 24

      572 Room 24

      CERN

      Speakers: Angelos Alexopoulos (CERN), Christine Kourkoumelis (University of Athens (GR))
      Discover the COSMOS Portal
      Discover the COSMOS website
      HYPATIA Manual
      HYPATIA Online
      International Masterclasses
      Pathway website
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Masterclass Hands-on 2h 572 Room 24

      572 Room 24

      CERN

      Speaker: angelos alexopoulos (Dublin City University)
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Visit CCC and AMS 1h CERN Reception

      CERN Reception

      CERN

      Speaker: Marc Goulette (Universite de Geneve (CH))
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Higgser, ou ne pas Higgser? C'est une des questions etudiees par les experiences LHC 1h 33-R-009

      33-R-009

      CERN

      Speaker: Jonathan R. Ellis (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Introduction Accelerateurs 1h 30m 33-R-009

      33-R-009

      CERN

      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit CMS 2h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 4:00 PM 5:00 PM
      Q/A 1h