Czech Teachers Programme 12/2012

Europe/Zurich
17/1-007 (CERN)

17/1-007

CERN

22
Show room on map
Mick Storr
    • 12:45 PM 2:45 PM
      Arrival to Geneva 2h
    • 9:00 AM 9:10 AM
      Welcome to to the programme 10m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:10 AM 9:45 AM
      Programme Objectives 35m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to CERN 45m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 11:15 AM 12:15 PM
      Particles and the Universe 1h 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Vladimir Wagner
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:50 PM 2:50 PM
      Visit Superconducting Magnet Test Facility SM18 1h
      CERN shuttle at 13:50 from the reception bld 33 transfer from SM18 to PS at 14:50
      Speaker: Stanislav Nemecek (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Visit PS complex 1h
      Back to Bld 500 on foot
      Speaker: Stanislav Nemecek (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Review of the day 30m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 5:00 PM 7:00 PM
      Meeting with Czech school students 2h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Experimental Methods and the Standard Model II. 45m 40/R-D10

      40/R-D10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Jiří Rameš
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Experimental Methods and the Standard Model III. 45m 40/R-D10

      40/R-D10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Jiří Dolejší
      Slides
    • 11:15 AM 12:00 PM
      Introduction to ATLAS 45m 40/R-D10

      40/R-D10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Stanislav Nemecek (Institute of Physics)
      Slides
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Experimental Methods and the Standard Model IV. 1h 30m 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speakers: Jiří Dolejší, Jiří Rameš
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber 1h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 6:00 PM 6:30 PM
      Review of the day 30m
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Experimental Methods and the Standard Model V. 45m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Jiří Rameš
    • 10:15 AM 11:00 AM
      lecture 45m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Computing and Grid 45m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Zdenek Sekera (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m 17/1-007

      17/1-007

      CERN

      22
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m 2 Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2 Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Visit ATLAS Visitor Centre, Globe exhibition, Microcosm 3h
      Meeting at 9:00 bld 33, Reception, going on foot, note for the guide: take the key from the gate; ATLAS until 10h when the Globe opens
      Speaker: Stanislav Nemecek (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit Computer Centre 1h
      Shuttle from Bld33 at 14h00; walk back after the visit
      Speaker: Jan Blaha (CERN)
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Masterclass 2h Bld 33 Visits Audi

      Bld 33 Visits Audi

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      lecture 45m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
    • 10:00 AM 10:45 AM
      lecture 45m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
    • 11:15 AM 12:00 PM
      Programme evaluation and follow up; Q/A 45m 40/R-A10

      40/R-A10

      CERN

      20
      Show room on map
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 4:30 PM
      Visit CMS, CCC, AMS 3h
      Speakers: Mr Jan Veverka (California Institute of Technology (US)), Mick Storr (CERN), Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Distribution of Material 30m 33/R-016

      33/R-016

      CERN

      6
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)