Danish Teachers Programme 2007

Europe/Zurich
AB Auditorium Meyrin (CERN)

AB Auditorium Meyrin

CERN

Mick Storr
    • 1:55 PM 2:30 PM
      Arrive Geneva airport station and transport to hotel 35m Airport train station

      Airport train station

      CERN

    • 5:00 PM 5:30 PM
      Welcome reception 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Introduction to the programme 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 6:30 PM 7:30 PM
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      Introduction to CERN 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Jorn D. Hansen (University of Copenhagen)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      CERN Education 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Accelerators (1/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Olav Ejner Berrig (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit to Microcosm 2h 33 R-008

      33 R-008

      CERN

    • 4:15 PM 6:15 PM
      Build a Cloud Chamber 2h 6/2-002

      6/2-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Joachim Flammer (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Denmark at CERN 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Karsten Riisager (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      The Beginnings of Particle Physics and Cosmology 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Introduction to Accelerators (2/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Olav Ejner Berrig (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Introduction to ALICE 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Borge Nielsen (Niels Bohr Institute)
      Slides
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Visit to ALICE 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Borge Nielsen (Niels Bohr Institute)
    • 5:00 PM 6:30 PM
      Review of the day 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      GRID Computing 45m 40-S2-B01

      40-S2-B01

      CERN

      Speaker: Francois Grey (CERN)
      Downloadable video
      Slides
      Streaming video
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Particle Physics (1/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Particle Physics (2/2) 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Movie
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Anti-matter and the Antiproton Decelerator 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Movie
      Slides
    • 3:00 PM 6:00 PM
      Parallel session : Visit Anti-matter Factory, Visit Computer Centre, Lecture Review 3h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Lars Varming Jorgensen (University of Wales Swansea) , Mick Storr (CERN) , Niels Madsen (Institute of Physics and Astronomy)
    • 8:30 AM 9:15 AM
      Introduction to ATLAS 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Troels Petersen (CERN)
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Visit ATLAS 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Else Lytken (Conseil Europeen Recherche Nucl. (CERN)) , Frank Taylor (Massachusetts Institute of Technology (MIT)) , Mick Storr (CERN) , Rudiger Voss (CERN-EP) , Troels Petersen (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to ISOLDE 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Karsten Riisager (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Q/A session 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Karsten Riisager (CERN)
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Programme evaluation and close 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:30 PM
      Transport to station 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN