Dutch Teachers Programme 2013

Europe/Zurich
Konrad Jende (TU Dresden, Germany) , Michael Jonker (CERN) , Mick Storr (CERN)
Description
Organised in collaboration with NIKHEF
A Beam Line for schools - flyer
CERN teacher Bubble Chamber Website
LHC TV
    • 8:00 PM 9:00 PM
      Informal Welcome and Introduction to CERN Teacher Programmes 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 8:45 AM 10:00 AM
      Introduction to CERN and use of super conductors 1h 15m 40/S2-A01 - Salle Anderson (CERN)

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Arjan Verweij (CERN)
      Slides
    • 10:15 AM 11:15 AM
      Visit SM-18 1h
      Speaker: Dr Gerard Willering (CERN)
    • 11:15 AM 11:30 AM
      Transport to Rest2 15m
    • 11:30 AM 1:00 PM
      Lunch (Rest2) 1h 30m
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Computer Centre visit 1h
      Speaker: Maarten Litmaath (CERN)
      Slides
    • 2:00 PM 3:00 PM
      PS, LEIR, LINAC visit 1h
      Speaker: Michael Jonker (CERN)
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Coffee Break 30m
      Bld.6 - small cafeteria
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Visit Antimatter Factory 1h
      Speaker: Mr Tommy Eriksson (CERN)
    • 4:30 PM 5:50 PM
      Visit CLIC 1h 20m
      Speakers: Michael Jonker (CERN) , Roger Ruber (Uppsala University (SE))
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Beer on the terrace 1h Restaurant 1 (CERN)

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:00 AM 10:00 AM
      Visit ATLAS cavern and Visitor Centre 2h B33 Reception (CERN)

      B33 Reception

      CERN

      Speaker: Gerjan Bobbink (NIKHEF (NL))
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Microcosm + Globe 45m
    • 12:15 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 15m
    • 1:45 PM 2:00 PM
      Transport from Bld. 33 to COMPASS 15m
    • 2:00 PM 2:45 PM
      COMPASS visit 45m
      Speaker: Erwin Roland Bielert (CERN)
    • 2:45 PM 2:55 PM
      Transport from COMPASS to AMS 10m
    • 2:55 PM 3:45 PM
      AMS visit 50m
      Speaker: Mr Konrad Jende (TU Dresden, Germany)
      Official NASA Website of the AMS experiment
    • 3:45 PM 3:50 PM
      Transport from AMS to CCC 5m
    • 3:50 PM 4:30 PM
      CCC visit 40m
    • 4:30 PM 4:40 PM
      Transport to Bld.33 10m
    • 7:30 AM 8:00 AM
      Transport from CERN hostel to CMS 30m
    • 8:00 AM 9:00 AM
      CMS visit 1h
    • 9:00 AM 9:30 AM
      Transport from CMS to Bld.6 30m
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Coffee break 30m
    • 10:00 AM 11:30 AM
      Cloud Chamber Workshop 1h 30m 6/2-004 (CERN)

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mr Konrad Jende (TU Dresden, Germany)
      Slides
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Evaluation and close 30m
      Speaker: Mr Konrad Jende (TU Dresden, Germany)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Geneva Treasure Hunt 4h
    • 8:00 AM 8:15 AM
      Depart 15m