Italian Teachers Programme 09/2013

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
    • 18:30 19:15
      Welcome and Introduction to the programme 45m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:15 20:30
      Dinner 1h 15m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 10:00
      Welcome and Introduction to CERN 1h 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Sergio Bertolucci (CERN)
    • 10:00 11:00
      Cosmology 1h 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Gian Giudice (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:15 12:15
      Introduction to Accelerators (1/2) 1h 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Dr. Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:15 13:30
      Lunch 1h 15m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

    • 13:30 15:00
      Visit ATLAS and Globe 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Cristina Biino (Universita e INFN (IT)) , Federico Alessio (CERN)
    • 15:30 16:30
      Particle Accelerators in Tumour Therapy 1h 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Ugo Amaldi (TERA Foundation (IT))
      Slides
      Video in CDS
    • 16:30 17:30
      Neutrino Physics and the Legacy of Bruno Pontecorvo 1h 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Luigi Di Lella (Sezione di Pisa (IT))
      Slides
      Video in CDS
    • 18:00 18:45
      Review 45m
    • 09:00 09:45
      Introduction to Accelerators (2/2) 45m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dr. Simone Gilardoni (CERN)
      Video in CDS
    • 10:00 10:45
      Particle Detectors 45m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Gigi Rolandi (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:15 12:00
      From raw data to the Higgs 45m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Chiara Roda (Sezione di Pisa (IT))
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 13:15
      Lunch 1h 15m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

    • 13:15 15:15
      Costruire una vera camera a nebbia 2h 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative Apparatus
      Cloud Chamber Workshop
      Video : How to make a cloud chamber
      Video : How to make dry ice
    • 13:15 15:15
      Visit PS/LEIR 2h 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speakers: Francesco Marchi (CERN) , Michele De Gruttola (University of Florida (US)) , Valerio Grassi (State University of New York (US))
    • 15:40 16:00
      Special Guest 20m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 16:30 17:30
      Particle Physics (1/3) 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Michelangelo Mangano (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 18:00 19:00
      Review 1h
    • 09:00 10:00
      Particle Physics (2/3) 1h 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Michelangelo Mangano (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:30
      Particle Physics (3/3) 1h 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Michelangelo Mangano (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:45 12:30
      Italy at CERN 45m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Maurizio Biasini (Universita e INFN (IT))
      Slides
      Video in CDS
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m
    • 14:00 15:30
      Visit SM-18 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Cristina Biino (Universita e INFN (IT)) , Davide Gamba (University of Oxford (GB)) , Valerio Grassi (State University of New York (US))
    • 15:30 19:30
      Discover Geneva: Treasure Hunt 4h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 19:30 22:30
      Programme Dinner 3h
    • 09:00 10:00
      The discovery of the Higgs 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Guido Tonelli (Universita degli Studi di Pisa-INFN, Sezione di Pisa-Unknown)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 12:00
      Visit Computer Centre/Anti-matter Factory 1h 30m
      Speakers: Federico Alessio (CERN) , Dr. Giuseppe Lo Presti (CERN) , Valerio Grassi (State University of New York (US)) , Vincenzo Cavasinni (Sezione di Pisa (IT))
    • 12:00 13:15
      Lunch 1h 15m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

    • 13:30 17:30
      Visit CMS/CCC/AMS 4h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Cristina Biino (Universita e INFN (IT)) , Mick Storr (CERN) , marco casolino
    • 09:00 10:00
      LHC and Beyond 1h 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Prof. Lucio Rossi (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:30
      Q/A 1h 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
    • 11:30 12:00
      Final Review and arrivederci CERN 30m 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×