Polish Teachers Programme 06/2008

Europe/Zurich
6 2-024 (CERN)

6 2-024

CERN

Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr
    • 5:30 PM 6:00 PM
      Welcome aperitif 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Welcome and site tour 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      CERN – the first global laboratory / CERN - pierwsze globalne labolatorium. 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
      Slides
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Discovering the Universe / Historia Poznawania Wszechswiata 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 11:15 AM 12:00 PM
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Andrzej SIEMKO (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:30 PM
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i Dezakcelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii” 3h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit the "Microcosm" / Wizyta wystawy "Mikrokosmos" 3h 30m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speakers: Dr Julia Hoffman (SMU) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit the Computer Centre / Wizyta w Centrum Komputerowym 3h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Artur Wiecek (CERN) , Mr Sebastian Lopienski (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Lecture Review. Introduction to program evaluation 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to the elementary particles/ Wstep do fizyki czastek elementarnych 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      New European Programmes / Nowe mozliwosci w ramach programow europejskich. 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Working group
      Speaker: Prof. Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      The evolution of the late universe/ Ewolucja późnego Wszechswiata. 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 6:00 PM
      Educational Resources at CERN / Zapoznanie się z edukacyjnymi zasobami CERN 4h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 4h 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 4h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Adam Drozd (AGH Krakow) , Edward Nowak (AGH Krakow) , Jan Kulka (AGH Univ. of Science & Technology Phys.&Appl.Comp.Sc.) , Leszek Hajduk (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Hands-on Cryogenics and Superconductivity/Kriogenika i nadprzewodnictwo 4h 6 2-008

      6 2-008

      CERN

      Speaker: Dr Andrzej SIEMKO (CERN)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Visit the Globe 4h The Globe

      The Globe

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Lecture Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Take a look at the Sun / Popatrzmy na Słońce. 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Demianski (University of Warsaw)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      The evolution of the early universe / Ewolucja wczesnego Wszechświata 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Q/A Cosmology 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw) , Marek Demianski (University of Warsaw)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Physics of modern detectors of elementary particles / Fizyka współczesnych detektorów cząstek elementarnych 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Jan Krolikowski (Warsaw)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Q/A Particle Physics 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Prof. Jan Krolikowski (Warsaw) , Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Physics of modern detectors of elementary particles / Fizyka współczesnych detektorów cząstek elementarnych 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Jan Krolikowski (Warsaw)
      Slides
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Visit the CMS / Wizyta w eksperymencie CMS. 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Prof. Jan Krolikowski (Warsaw) , Mick Storr (CERN) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Acccelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Q/A Accelerators/Detectors 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Prof. Jan Krolikowski (Warsaw) , Dr Slawomir Wronka
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Golonka (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Working groups : What we have learned, what we can transfer to our students, follow-up actions 3h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 9:30 PM 10:00 PM
      Treasure Hunt Prize Giving 30m 1/1-025

      1/1-025

      CERN

      6
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Programme evaluation and close 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Depart 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN