Greek Teachers Programme 06/2008

Europe/Zurich
40-S2-C01 (CERN)

40-S2-C01

CERN

Mick Storr
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Welcome 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Introduction to CERN 1h 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Dr Emmanuel Tsesmelis (CERN)
      Slides
    • 5:00 PM 5:45 PM
      Greece at CERN 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Evangelos Gazis (National Technical University of Athens)
      Slides
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Particle Physics (1/3) 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Evangelos Gazis (National Technical University of Athens)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Accelerators (1/2) 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Dr Emmanuel Tsesmelis (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Detectors (1/2) 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Evangelos Gazis (National Technical University of Athens)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Introduction to the ATLAS Experiment 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Irene Vichou (Department of Physics)
      Slides
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Visit Atlas 2h 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Irene Vichou (Department of Physics)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 8:30 AM 9:15 AM
      Introduction to Particle Physics (2/3) 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Nick Tracas (National Technical University of Athens)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to accelerators (2/2) 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Dr Emmanuel Tsesmelis (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Anti-matter and the Antiproton Decelerator 45m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Mike Koratzinos
      short films
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 1:00 PM 4:00 PM
      Parallel activity : Build Cloud Chamber, Visit Microcosm, Teachers Lab 3h B6 2-002/Microcosm/B3 R-002

      B6 2-002/Microcosm/B3 R-002

      CERN

      Speakers: Charilaos Tsarouchas (National Technical University of Athens) , Fanouria Antoniou, Konstantinos Nikolopoulos (University of Athens) , Mick Storr (CERN) , Mike Koratzinos, Theodoros Argyropoulos (National Technical Univ. of Athens)
    • 6:00 PM 8:00 PM
      Reception at Greek Ambassador's residence 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Particle Physics (3/3) 45m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Nick Tracas (National Technical University of Athens)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Cosmology and Neutrinos 45m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Athanasios Lahanas (University of Athens)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Detectors (2/2) 45m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Venetios Polychronakos (Department of Physics)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Q/A 1h 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 3:00 PM 7:30 PM
      Visit Geneva 4h 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss ( Place de la Navigation)

      Hotel Edelweiss ( Place de la Navigation)

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Applications of Particle Physics 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Mrs EVANGELIA DIMOVASILI (TS-LEA)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Computing for Particle Physics 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Dr John Apostolakis (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to CMS 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Andromachi Tsirou (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 1:30 PM 2:00 PM
      The CAST experiment 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Prof. Konstantin Zioutas (University of Patras)
      Slides
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Q/A 1h 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 3:00 PM 5:30 PM
      Visit CCC and CMS 2h 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speakers: Andromachi Tsirou (CERN) , Georgia Karapostoli (University of Athens) , Michail Bachtis (University of Wisconsin)
    • 5:30 PM 6:00 PM
      Programme Evaluation and Close 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 9:00 AM 9:15 AM
      Depart for airport 15m Hostel

      Hostel

      CERN