Inaugural Israeli Teachers Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

George Mikenberg (Weizmann Institute of Science (IL)) , Mick Storr (CERN)
    • 11:30 12:00
      Welcome and Programme Objectives 30m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 12:00 12:30
      Introduction to CERN 30m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 14:30 15:30
      Israel at CERN 1h 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: George Mikenberg (Weizmann Institute of Science (IL))
      Slides
    • 15:30 19:30
      Visit Geneva 4h
    • 09:00 10:30
      Introduction to Particle Physics 1h 30m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: George Mikenberg (Weizmann Institute of Science (IL))
    • 11:00 12:30
      Introduction to Accelerators 1h 30m 40-S2-A01 - Salle Anderson

      40-S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Simone Gilardoni (CERN)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 13:30 14:30
      Visit SM-18 1h
      Speakers: Mr. Alexandre Zabi (Ecole Polytechnique (FR)) , Claudio Santoni (Univ. Blaise Pascal Clermont-Fe. II (FR)) , Mick Storr (CERN)
    • 14:30 15:30
      Visit AD and CC 1h
      Speakers: Mr. Alexandre Zabi (Ecole Polytechnique (FR)) , Simone Stracka (Sezione di Pisa (IT)) , Dr. Zhongliang Ren (Chinese Academy of Sciences (CN))
    • 09:00 10:30
      Review of the CMS Experiment 1h 30m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
      Slides
    • 11:00 12:30
      Medical Applications of Particle Physics 1h 30m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Manjit Dosanjh (CERN)
      Slides
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 16:00
      Cloud Chamber Workshop 2h 30m 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative Apparatus
      Cloud Chamber Workshop
      Cosmic Rays
      How to make dry ice
      Video : How to make a Cloud Chamber
    • 13:30 16:00
      Visit LINAC/LEIR 2h 30m
      Speaker: Anton Dimitrov (U)
    • 16:15 17:45
      Visit ATLAS 1h 30m
      Speakers: Claudio Santoni (Univ. Blaise Pascal Clermont-Fe. II (FR)) , George Mikenberg (Weizmann Institute of Science (IL))
    • 19:30 21:30
      Programme Dinner 2h
    • 09:00 10:30
      Cosmology 1h 30m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Gilad Perez (CERN & Weizmann)
      Slides
    • 11:00 12:30
      Visit CCC and AMS 1h 30m
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:30
      Search for the Higgs 1h 30m 31-3-004 - IT Amphitheatre

      31-3-004 - IT Amphitheatre

      CERN

      105
      Show room on map
      Speaker: Eilam Gross (Weizmann Institute of Science (IL))
    • 16:00 18:00
      Visit CMS 2h
    • 18:00 19:00
      Programme Evaluation 1h 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×