French Teachers Programme Session 2 04/2008

Europe/Zurich
AB Auditorium Meyrin (CERN)

AB Auditorium Meyrin

CERN

Mick Storr
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Informal Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:00 PM 9:00 PM
      Information Session 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      Introduction to CERN 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mr Stephan Petit (CERN)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Detectors 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Sandro Palestini (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to the ATLAS Experiment 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Sandro Palestini (CERN)
      Slides
    • 2:00 PM 2:45 PM
      Les Master Classes en France 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Alain De Bellefon (IN2P3) , Didier Lacour (IN2P3)
    • 3:00 PM 3:45 PM
      Particle Physics (1/3) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Visit Atlas 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Accelerators (1/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Daniel Brandt (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Cosmology (1/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Christophe Grojean (CERN-PH-TH)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Visit Leir and PS 1h 6/2-002

      6/2-002

      CERN

      15
      Show room on map
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber 1h 6/2-002

      6/2-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Joachim Flammer (CERN)
    • 3:00 PM 3:45 PM
      Particle Physics (2/3) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
    • 4:00 PM 4:45 PM
      Review 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Cosmology (2/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Christophe Grojean (CERN-PH-TH)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Accelerators (2/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Daniel Brandt (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Anti-matter and the Antiproton Decelerator 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit Globe of Innovation 1h 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 3:00 PM 7:30 PM
      Visit Geneva 4h 30m Entrance B

      Entrance B

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      CERN Computing and the GRID 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mr Marc Ozonne (CERN)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Visit Computer Centre 45m 513

      513

      CERN

      Speaker: Benoit Clement (CERN)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Particle Physics (3/3) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
    • 2:00 PM 4:30 PM
      Visit LHC Control Room and CMS 2h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Q/A 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Medical Applications of Particle Physics 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Saverio Braccini (University of Bern)
    • 10:00 AM 12:00 PM
      COSMOS à l’Ecole et La Roue Cosmique 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Daniel Meur, Jose Busto Villaverde (Institut de Physique)
    • 12:00 PM 12:30 PM
      Programme Close 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)