Hungarian Teachers Programme 2008

Europe/Zurich
AB Auditorium, B6-2-024 (CERN)

AB Auditorium, B6-2-024

CERN

Mick Storr
Description
Training week for Hungarian physics teachers at CERN (organized by Beáta Jarosievitz and Csaba Sükösd) / Magyar fizikatanárok továbbképzése a CERN-ben (Jarosievitz Beáta és Sükösd Csaba szervezésében)
    • 19:00 19:30
      Welcome Reception/Köszöntés, fogadás 30m Restaurant Principale

      Restaurant Principale

      CERN

    • 19:30 20:30
      Dinner /Vacsora 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 20:30 21:30
      Short tour of site / Ismerkedés a helyszínnel 1h Van Hove

      Van Hove

      CERN

      To introduce participants to useful locations and the route to the lecture room. An opportunity to ask questions about all aspects of the programme. / A résztvevők kezdeti eligazítása: hasznos helyek, út az előadóteremhez, lehetőség a programmal kacsolatos kérdésekre.
    • 08:30 09:15
      Introduction to CERN / Bemutatkozik a CERN 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Dezső Horváth (RMKI)
      Large Hadron Rap
      Slides
      Video in CDS
    • 09:30 10:15
      Accelerators / Gyorsítók 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Ferenc Siklér (RMKI)
      Gyorsító
      Slides
      Üregrezonátorok -- gyorsítás
      Video in CDS
    • 10:30 11:15
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (1/3) 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Dezső Horváth (RMKI)
      Cikk a Standard modellrol
      Slides
      Videoeloadas a Standard modellrol
      Video in CDS
    • 11:30 13:00
      Lunch / Ebéd 1h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 13:00 14:30
      Experiments / Kísérletek 1h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 14:30 20:30
      Visit the TCV tokamak in Lausanne / Kirándulás Lausanne-ba, a TCV tokamak megtekintése 6h AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 08:30 09:15
      Detectors / Detektorok 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Ferenc Siklér (RMKI)
      Slides
      Video in CDS
    • 09:30 10:15
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (2/3) 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Dezső Horváth (RMKI)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:15
      The ATLAS experiment / Az ATLAS kísérlet 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Attila Krasznahorkay (ATOMKI)
      Slides
      streaming video
      Video in CDS
    • 11:30 13:00
      Lunch / Ebéd 1h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 13:00 13:45
      Introduction to Cosmology / Bevezetés a kozmológiába (1/2) 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Zoltán Trócsányi (Debreceni Egyetem)
      Slides
      Video in CDS
    • 14:00 16:30
      Parallel Session - Visit to DELPHI/LHCb, Visit Microcosm / Párhuzamos szekciók – Látogatás az DELPHI/LHCb kísérlethez, illetve a Mikrokozmoszba 2h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speakers: Attila Krasznahorkay (Institute of Nuclear Research of the Hungarian Academy of Sciences, CERN) , Dezso Horvath (KFKI Research Institute for Particle and Nuclear Physics) , zoltan.szillasi@cern.ch
    • 17:00 19:00
      Visit Val Thoiry Shopping Centre / A Val Thoiry bevásárlóközpont 2h AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 08:30 09:15
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (3/3) 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Dezső Horváth (RMKI)
      Slides
      Video in CDS
    • 09:30 10:15
      Introduction to Cosmology / Bevezetés a kozmológiába (2/2) 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Zoltán Trócsányi (Debreceni Egyetem)
      Video in CDS
    • 10:30 11:15
      From the Web to the GRID / A Web-től a Grid-ig 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Ákos Frohner (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:30 13:00
      lunch 1h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 13:00 14:30
      Experiments 1h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 14:30 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt / Genf felfedezése: kincsvadászat 5h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 19:30 22:00
      Programme Dinner / Vacsora 2h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 08:30 09:00
      Masterclasses 2008 / Diákműhelyek 2008-ban 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Zoltán Trócsányi (Debreceni Egyetem)
      Slides
      Video in CDS
    • 09:15 10:00
      Medical Applications of Particle Physics / A részecskefizika orvosi alkalmazásai 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Dezső Horváth (RMKI)
      Paper
      Slides
      Video in CDS
    • 10:15 11:30
      Lecture Review and Discussion Session / Az előadások megbeszélése 1h 15m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Video in CDS
    • 11:30 13:00
      Lunch 1h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 13:00 17:30
      Visit LHC Control Room and CMS 4h 30m 1-1-025

      1-1-025

      CERN

      20
      Show room on map
      Speakers: Dezső Horváth (RMKI) , Mick Storr (CERN) , zoltan.szillasi@cern.ch
    • 08:30 09:15
      Hungary at CERN / Magyarország és a CERN 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: György Vesztergombi
      Video in CDS
    • 09:30 10:15
      Introduction to Heavy Ion Physics / Bevezetés a nehézionfizikába 45m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Zoltán Fodor (RMKI)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:30
      Visit to NA61 / NA61 kísérlet meglátogatása 1h AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 11:30 13:00
      Lunch /Ebéd 1h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

    • 13:00 16:00
      Parallel Session - Visit to PS, CC &AD, Build a Cloud Chamber, Lecture Review and Discussion Session / Párhuzamos szekciók – A proton-szinkrotron (PS), a számítóközpont (CC) és az antiproton-lassító (AD) meglátogatása; működő ködkamra építése; az előadások megbeszélése 3h 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      Speakers: Dezso Horvath (KFKI Research Institute for Particle and Nuclear Physics) , zoltan.szillasi@cern.ch
    • 16:00 17:30
      Lecture Questions Feedback Session / Válaszok a kérdésekre 1h 30m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speakers: Dezső Horváth , Ferenc Siklér , György Vesztergombi , Zoltán Fodor , Zoltán Trócsányi
      Dezso valaszai
    • 17:30 17:45
      Programme Close 15m AB Auditorium, B6-2-024

      AB Auditorium, B6-2-024

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
      Video in CDS
    • 08:00 08:30
      Depart for Chamonix and Budapest / Indulás Chamonix-ba és Budapest-re 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×