Portuguese Teachers Programme 2008

Europe/Zurich
40 S2-A01 (CERN)

40 S2-A01

CERN

Mick Storr
    • 17:00 18:30
      Short tour of CERN / Excursão breve ao CERN 1h 30m Restaurant No.1

      Restaurant No.1

      CERN

      To introduce participants to useful locations and the route to the lecture room, and an opportunity to ask questions about all aspects of the program. Para introduzir aos participantes os sítios mais úteis e o caminho para as salas de aulas, e uma oportunidade para questionar todos os aspectos do programa.
    • 19:00 20:30
      Dinner / Jantar 1h 30m Restaurant No.1

      Restaurant No.1

      CERN

    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN / Benvindos ao CERN 15m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Welcome Address by the CERN Management / Sessão de Abertura por um representante da Direcção do CERN
      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 09:15 10:00
      Introduction to CERN / Introdução ao CERN 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Pedro Abreu (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / IST)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Introduction to Particle Physics / Introdução à Física de Partículas (1/4) 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Pedro Abreu (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / IST)
      Slides
    • 11:30 12:15
      Basics of Particle Detection / Princípios da Detecção de Partículas 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Ana Maria Henriques Correia (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch / Almoço 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 14:45
      The CMS Detector and the participation of Portugal / O Detector CMS e a participação portuguesa 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Joao Varela (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / IST)
      Slides
    • 15:00 18:00
      Visit to CMS and to LHC Control Centre / Visita a CMS e ao Centro de Controle do LHC 3h 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speakers: Joao Bento (CERN) , Joao Carlos Oliveira (CERN) , Mick Storr (CERN) , Pedro Abreu (LIP Laboratorio de Instrumentaco e Fisica Experimental de Particulas)
    • 18:00 19:30
      Revision of the Day / Revisão do Dia 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 09:45
      Introduction to Particle Physics / Introdução à Física de Partículas (2/4) 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Pedro Abreu (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / IST)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Introduction to Particle Physics / Introdução à Física de Partículas (3/4) 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Pedro Abreu (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / IST)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Question and answer session / Sessão de Dúvidas, Perguntas e Respostas 1h 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

    • 12:30 14:00
      Lunch / Almoço 1h 30m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

    • 14:00 18:00
      Parallel Session - Visit to PS&AD, Build a Cloud Chamber, Programme Review & Visit to Computer Centre / Sessão paralela - Visita ao PS/AD, Construção duma Câmara de Nuvens, Visita ao centro de cálculo e revisão do dia 4h 6 2-002

      6 2-002

      CERN

    • 09:00 09:45
      Introduction to Particle Physics / Introdução à Física de Partículas (4/4) 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Pedro Abreu (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / IST)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Particle Physics Accelerators / Aceleradores em Física de Partículas 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Luís Peralta (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / FCUL)
      Slides
    • 11:30 12:15
      Particle Physics Spin-Offs / Aplicações da Física de Partículas 45m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Speaker: Luís Peralta (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / FCUL)
    • 12:30 14:00
      Lunch / Almoço 1h 30m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt / Caça ao Tesouro (Visita a Genebra) 5h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 19:30 22:00
      Programme Dinner / Jantar do Programa 2h 30m Genebra (Hotel Edelweiss)

      Genebra

      Hotel Edelweiss

    • 09:00 09:45
      Portugal at CERN / Portugal no CERN 45m 40 S2-B01

      40 S2-B01

      CERN

      Speaker: Gaspar Barreira (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas / IST)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Particle Physics without Accelerators / Física de Partículas sem Aceleradores artificiais 45m 40 S2-B01

      40 S2-B01

      CERN

      Speaker: Sofia Andringa (LIP Laboratório de Instrumentação e Física Experimental de Partículas)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Question and answer session / Sessão de Dúvidas, Perguntas e Respostas 1h 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

    • 12:30 14:00
      Lunch / Almoço 1h 30m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

    • 14:00 14:45
      Data Acquisition Systems / Sistemas de Aquisição de Dados 45m 40 S2-B01

      40 S2-B01

      CERN

      Speaker: Clara Gaspar (CERN)
      Slides
    • 15:00 15:45
      Applied Physics with Accelerators at ISOLDE / Física Aplicada com Aceleradores (ISOLDE) 45m 40 S2-B01

      40 S2-B01

      CERN

      Speaker: João Guilherme Correia (ITN Instituto Tecnológico e Nuclear)
      Slides
    • 16:00 18:00
      Vist to DELPHI / Visita a DELPHI 2h 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

    • 19:00 22:30
      PORTUGUESE BARBEQUE 3h 30m B6529 R-001 (Zone Bar B Q)

      B6529 R-001

      Zone Bar B Q

      Bar-b-que with the portuguese communities at CERN.

    • 09:00 09:15
      HOSTEL CHECK-OUT 15m B039 R-001

      B039 R-001

      CERN

      Hotel Reception

      time for people to check-out from the Hostel.

    • 09:30 10:15
      The ATLAS Detector and the participation of Portugal / O Detector ATLAS e a participação portuguesa 45m 40 S2-B01

      40 S2-B01

      CERN

      Speaker: Dr. Agostinho Gomes (LIP Laboratorio de Instrumentaco e Fisica Experimental de Particulas)
      Slides
    • 10:30 12:30
      Visit to ATLAS Tilecal Module / Visita de um Módulo do Tilecal de ATLAS 2h 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      (to be confirmed / a confirmar)
    • 12:30 14:00
      Lunch / Almoço 1h 30m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

    • 14:00 14:45
      Open questions about Particle Physics and the Universe / Questões em Aberto na Física de Partículas e no Universo 45m 40 S2-B01

      40 S2-B01

      CERN

      Open Problems by Dr. Álvaro De Rújula. The slides will not be available due to organization problems. / Problemas em Aberto pelo Dr. Álvaro De Rújula. Os slides mostrados nesta palestra não serão disponibilizados devido a problemas de organização.
      Speaker: Dr. Álvaro De Rújula (CERN)
    • 15:00 15:30
      Questionnaires and evaluation of the programme / Questionários e Avaliação do Programa 30m 40 S2-A01

      40 S2-A01

      CERN

      Evaluation Form
    • 15:30 15:45
      Bus to airport (Easy-Jet AND TAP groups) / Transporte ao aeroporto (grupos da Easy-Jet E DA TAP) 15m Hostel Reception

      Hostel Reception

      CERN

    • 17:30 17:45
      Estas foram as Fotografias de grupo 15m Jardim do Restaurante No.1

      Jardim do Restaurante No.1

      CERN

      pictures
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×