Please note that conversion to PDF is currently not available. More details here

Croatian Teachers Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Ivica Puljak (Technical University of Split FESB), Mirko Planinic (University of Zagreb (HR)), Vuko Brigljevic (Institute Rudjer Boskovic (HR))
Description

The inaugural Croatian Teachers Programme will take place from 29 March to 2 April 2015. Lectures, on-site visits and exhibitions and hands-on workshops as well will introduce its participants into cutting-edge particle physics. We hope our participants will go back to Croatia as ambassadors, who pass on the subject to our next generation of physicists, engineers, IT specialists and and and ...

Information about the scientific programme and agenda can be found under Timetable. More precise information concerning your arrival at CERN as well as a definite confirmation of your participation will be sent to you by e-mail. CERN and its Education Group is looking forward to welcome you here in Geneva, Switzerland.

Participants
  • Bernarda Boček Beloglavec
  • Eva Ravnić
  • Fani Barbaroša
  • Goran Švelec
  • Ines Dukic
  • Ines Piacun
  • Ivan Novosel
  • Ivica Puljak
  • Jasna Nizeteo
  • Josip Previc
  • Karolina Dvojkovic
  • Marina Furkes
  • Marina Čleković
  • Marlena Čukteraš
  • Melita Sambolek
  • Mirko Planinic
  • Nedeljko Begovic
  • Patricija Nikolaus
  • Smiljana Kranjčec
  • Tamara Pavlovic
  • Tatjana Pranjic Petrovic
  • Tatjana Roginić
  • Vuko Brigljevic
    • 07:00 22:00
      Busom prema CERN-u
      • 14:00
        Verona visit 1h 30m
    • 09:00 12:15
      Monday morning lectures 61/1-009 - Room C

      61/1-009 - Room C

      CERN

      22
      Show room on map
      • 09:00
        Introduction to CERN 45m
        Speaker: Rolf Landua (CERN)
        Slides
      • 09:45
        Lecture on particle physics (1) 1h
        Speaker: Vuko Brigljevic (Institute Rudjer Boskovic (HR))
        Slides
      • 10:45
        Coffee break 30m
      • 11:15
        Lecture on detectors (1) 1h
        Speaker: Mirko Planinic (University of Zagreb (HR))
        Slides
    • 12:15 14:00
      Lunch 1h 45m 500/R-203 - Foyer

      500/R-203 - Foyer

      CERN

      Show room on map
    • 14:00 17:00
      Monday afternoon visits
      • 14:00
        SC Visit 1h
        Meeting in front of building 300 at 14:00.
        Speaker: Dr Sascha Schmeling (CERN)
      • 15:00
        Transport from Building 300 to Data Centre 15m Building 300

        Building 300

        CERN

      • 15:15
        Data Center Visit 45m
        Speaker: Francois Briard (CERN)
      • 16:00
        AD Visit 1h
        Speakers: Niels Madsen (Swansea University (GB)), Dr Yuri Ermoline (Michigan State University (US))
    • 19:00 20:00
      Reception 500/1-201 - Mezzanine

      500/1-201 - Mezzanine

      CERN

      Show room on map
      Conveners: Michaela Alice Oettle (Technische Universitaet Dresden (DE)), Dr Sascha Schmeling (CERN)
    • 08:30 12:00
      Tuesday morning lectures 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      • 08:30
        Lecture on particle physics (2) 2h 40/S2-C01 - Salle Curie

        40/S2-C01 - Salle Curie

        CERN

        92
        Show room on map
        Speaker: Vuko Brigljevic (Institute Rudjer Boskovic (HR))
      • 10:30
        Coffee break 30m 40/S2-C01 - Salle Curie (CERN)

        40/S2-C01 - Salle Curie

        CERN

        92
        Show room on map
      • 11:00
        Skype conference call to Zadar symposium on physics education 20m
        Speakers: Ivica Puljak (Technical University of Split FESB), Marina Furkes (Gimnazija "Fran Galovic")
        Slides
      • 11:20
        Lecture on detectors (2) 40m 40/S2-C01 - Salle Curie

        40/S2-C01 - Salle Curie

        CERN

        92
        Show room on map
        Speaker: Mirko Planinic (University of Zagreb (HR))
        Slides
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 16:00
      Masterclass 61-1-009

      61-1-009

      CERN

      slides
    • 16:00 19:30
      Treasure hunt
    • 08:30 12:00
      Wednesday morning lectures 61/1-009 - Room C

      61/1-009 - Room C

      CERN

      22
      Show room on map
      • 08:30
        Lecture on Astroparticle Physics & Cosmology (1) 1h 30m
        Speaker: Ivica Puljak (Technical University of Split FESB)
        Slides
      • 10:00
        Coffee break 30m
      • 10:30
        Lecture on Astroparticle Physics & Cosmology (2) 1h 30m
        Speaker: Ivica Puljak (Technical University of Split FESB)
        Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m 500/R-203 - Foyer

      500/R-203 - Foyer

      CERN

      Show room on map
    • 13:30 18:30
      Wednesday afternoon visits
      • 13:30
        Visit to the service cavern of the Compact Muon Solenoid (CMS) 2h Point 5 @ LHC

        Point 5 @ LHC

        CERN

        Meeting at building 39 (HOTEL RECEPTION) at 13:30.
      • 15:30
        Coffee break 30m CERN

        CERN

      • 16:00
        Cloud Chamber Workshop at S’Cool LAB 1h 15m
        Meeting at Building 33 (CERN Reception) at 15:55
        Speaker: Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
      • 17:30
        SM18 visit 1h
        Speaker: Ina Chalupkova (Charles University (CZ))
    • 20:00 21:30
      Programm Dinner at Cave Valaisanne
      Convener: Rolf Landua (CERN)
    • 07:00 22:00
      Busom u Hrvatsku