CERN School of Computing 2015

Europe/Athens
Eastern Macedonia and Thrace Institute of Technology

Eastern Macedonia and Thrace Institute of Technology

Kavala,Greece
Alberto Pace (CERN)
Participants
  • Adam Mateusz Dendek
  • Adam Tadeusz Wegrzynek
  • Akos Hencz
  • Alberto Pace
  • Alejandro Aviles Del Moral
  • Alexander Dibbo
  • Alexis Andre Schreiber
  • Anastasios Andronidis
  • Andreas Peters
  • Andrzej Nowak
  • Anna Zaborowska
  • Antoaneta Damyanova
  • Antonio Branca
  • Arnulf Quadt
  • Artur Lobanov
  • Axel König
  • Benedikt Hegner
  • Benjamin Radburn-Smith
  • Bob Jacobsen
  • Carlos Vigo Hernandez
  • Chia Yang Hsu
  • Christos Lougiakis
  • Damian Radoslaw Moskalik
  • Danai Andriopoulou
  • Danilo Piparo
  • David Rodriguez
  • Despina Gkika
  • Diana Gudu
  • Edvin Sidebo
  • Evgenios Karanikolaou
  • Ferdinand Wilhelm Schenck
  • Fionn Amhairghen Ball
  • Francois Fluckiger
  • Gerhard Ferdinand Rzehorz
  • Giuseppe Lo Presti
  • Grigorios Angelidis
  • Heiner Tholen
  • Herve Rousseau
  • Ioannis Kalathas
  • Ioannis Kazanidis
  • Ivan Dario Caicedo Sierra
  • Ivan Tertychnyy
  • Ivica Puljak
  • Jiří Vyskočil
  • Joao Vitor Viana Barbosa
  • John Harvey Casallas Leon
  • John Nolan
  • Jose Andres Cordero Benitez
  • Jose Daniel Cano Arco
  • João Gouveia
  • Julian Andres Badillo Rojas
  • Julius Maximilian Gronefeld
  • Kacper Surdy
  • Kamil Henryk Krol
  • Karel Ha
  • Kim Albertsson
  • Ksenia Gasnikova
  • Kuo-Hao Ho
  • kwinten nelissen
  • Leonor Frazao
  • Lucas McConnell
  • Ludovico Bianchi
  • Luka Kanjir
  • Malgorzata Maria Pikies
  • Malte Georg Hoffmann
  • Marcos Fermin Lobo
  • Mario Rey Regulez
  • Matheus Morais
  • Michael Davis
  • Miguel Garcia Gonzalez
  • Nicolas Lang
  • Nikolaos Vordos
  • Nikos Kasioumis
  • Panagiotis Nikoloutsopoulos
  • Pavlos Kosmides
  • Rene Caspart
  • Rocio Rama Ballesteros
  • Santeri Henrikki Laurila
  • Sebastian Skambraks
  • Serena Ziviani
  • Serhiy Boychenko
  • Simone Bologna
  • Steffen Maeland
  • Thomas Keck
  • Valentina Maria Martina Cairo
  • Vassil Verguilov
  • Xolisile Octavia Thusini
  • Yakov Petrovich Kulinich
  • Yasemin Hauser
    • 15:00 20:00
      Registration - Welcome of participants 5h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 21:00 22:30
      Dinner at Hotel 1h 30m Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 09:45
      Opening Ceremony (Part 1) 1h
      Prof. D. Bandekas - Vice-President of ΤΕΙ ΑΜΘ (5') Prof. A. Mitropoulos - President of EMATTECH (5') Mr. T. Markopoulos - Vice-Governor of EMTH (5') Ms D. Tsanaka - Mayor of Kavala - (5') Mr. P. Soukoulias - President of Innovation Committee of EMTH (10') Prof Samaras Stavros - President of the Union of Greek Physicists (10') Prof. L. Magafas - President of Organisation Committee (15')
    • 09:45 10:45
      Opening Ceremony (part 2) 1h
      Dr. F. Hemmer - CERN IT Department Head Introduction to CERN and upcoming challenges in scientific computing (20') Prof. E. Gazis - Professor of Particle Physics at CERN CERN and Greece, a long standing collaboration (20') Mr. A. Pace - CSC director The CERN School of Computing (20')
    • 10:45 11:15
      Coffee 30m
    • 11:15 12:15
      Physics Computing
      Conveners: Arnulf Quadt (Georg-August-Universitaet Goettingen (DE)) , Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc) , Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
      • 11:15
        Introduction to Physics Computing L1 1h
        Speaker: Arnulf Quadt (Georg-August-Universitaet Goettingen (DE))
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m
    • 13:45 15:45
      Physics Computing
      • 13:45
        Tools and Techniques L1 1h
        Speaker: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
      • 14:45
        Tools and Techniques L2 1h
        Speaker: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
    • 15:45 16:15
      Drinks and fruits 30m
    • 16:15 19:15
      Physics Computing
      • 16:15
        Tools and Techniques E1 1h
        Speaker: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
      • 17:15
        Tools and Techniques E2 1h
        Speaker: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
      • 18:15
        Tools and Techniques E3 1h
        Speaker: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
    • 19:15 19:30
      Bus to Lucy Hotel 15m
    • 19:30 20:15
      Free time 45m
    • 20:15 20:30
      Bus to Egnatia Hotel 15m
    • 20:30 23:00
      Welcome Cocktail and Dinner (Egnatia Hotel) 2h 30m
    • 23:00 23:15
      Bus to Lucy Hotel 15m
    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 09:45
      Physics Computing
      • 08:45
        Introduction to Physics Computing L2 1h
        Speaker: Arnulf Quadt (Georg-August-Universitaet Goettingen (DE))
    • 09:45 10:45
      Base Technologies
      • 09:45
        Computer Architecture & Performance Tuning L1 1h
        Speaker: Andrzej Nowak (CERN)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Base Technologies
      • 11:30
        Computer Architecture & Performance Tuning L2 1h
        Speaker: Andrzej Nowak (CERN)
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m
    • 13:45 15:45
      Physics Computing
      • 13:45
        E4 1h
        Speaker: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
      • 14:45
        E5 55m
        Speaker: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
    • 15:45 16:15
      Drinks and fruits 30m
    • 16:15 17:15
      Physics Computing
      Convener: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
      • 16:15
        E6 1h
        Speaker: Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
    • 17:15 17:30
      Bus 15m
    • 17:30 20:00
      Study Time and/or Daily Sports Program 2h 30m
    • 20:00 20:30
      Free time 30m
    • 20:30 21:30
      Dinner at Hotel 1h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 10:45
      Base Technologies
      Convener: Sebastian Lopienski (CERN)
      • 08:45
        Secure Software L1 1h
        Speaker: Sebastian Lopienski (CERN)
      • 09:45
        Secure Software L2 1h
        Speaker: Sebastian Lopienski (CERN)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Base Technologies
      Convener: Sebastian Lopienski (CERN)
      • 11:30
        Computer Architechture & Performance Tuning E1 1h
        Speaker: Andrzej Nowak
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m
    • 13:45 15:45
      Base Technologies
      Convener: Sebastian Lopienski (CERN)
      • 13:45
        Secure Software E1 1h
        Speakers: Giuseppe Lo Presti (CERN) , Sebastian Lopienski (CERN)
      • 14:45
        Secure Software E2 1h
        Speakers: Giuseppe Lo Presti (CERN) , Sebastian Lopienski (CERN)
    • 15:45 16:15
      Drinks and fruits 30m
    • 16:15 17:15
      Base Technologies
      Convener: Sebastian Lopienski (CERN)
      • 16:15
        Secure Software E3 1h
        Speaker: Sebastian Lopienski (CERN)
    • 17:15 17:30
      Bus 15m
    • 17:30 20:00
      Study Time and/or Daily Sports program 2h 30m
    • 20:00 20:30
      Free time 30m
    • 20:30 21:30
      Dinner at Hotel 1h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 10:45
      Base Technologies
      • 08:45
        Software Design in Many-Cores era L1 1h
        Speakers: Benedikt Hegner (CERN) , Danilo Piparo (CERN)
      • 09:45
        Software Design in Many-Cores era L2 1h
        Speakers: Benedikt Hegner (CERN) , Danilo Piparo (CERN)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Base Technologies
      • 11:30
        Secure Software L3 1h
        Speaker: Sebastian Lopienski (CERN)
    • 12:30 13:15
      Bus to Toxotes 45m
    • 13:15 13:45
      Light lunch 30m Toxotes

      Toxotes

    • 13:45 19:00
      Sports afternoon 5h 15m Toxotes

      Toxotes

    • 19:00 19:40
      Bus to Kavala 40m
    • 19:40 22:00
      Special outside Dinner 2h 20m
    • 22:00 22:30
      Bus to Hotel Lucy 30m
    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 10:45
      Base Technologies
      • 08:45
        Software Design in Many-Cores era L3 1h
        Speakers: Benedikt Hegner (CERN) , Danilo Piparo (CERN)
      • 09:45
        Software Design in Many-Cores era L4 1h
        Speakers: Benedikt Hegner (CERN) , Danilo Piparo (CERN)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Base Technologies
      • 11:30
        Software Design in Many-Cores era E1 1h
        Speakers: Benedikt Hegner (CERN) , Danilo Piparo (CERN)
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m
    • 13:45 15:45
      Base Technologies
      • 13:45
        Software Design in Many-Cores era E2 1h
        Speakers: Benedikt Hegner (CERN) , Danilo Piparo (CERN)
      • 14:45
        Computer Architecture & Performance Tuning E2 1h
        Speaker: Andrzej Nowak (CERN)
    • 15:45 16:15
      Drinks and fruits 30m
    • 16:15 17:15
      Base Technologies
      Convener: Sebastian Lopienski (CERN)
      • 16:15
        Computer Architecture & Performance Tuning E3 1h
        Speaker: Andrzej Nowak (CERN)
    • 17:15 17:30
      Bus 15m
    • 17:30 20:00
      Study Time and/or Daily Sports Program 2h 30m
    • 20:00 20:30
      Free time 30m
    • 20:30 21:30
      Dinner at Hotel 1h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 10:45
      Physics Computing
      • 08:45
        Data Analysis L1 1h
        Speaker: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
      • 09:45
        Data Analysis L2 1h
        Speaker: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Physics Computing
      • 11:30
        Data Analysis L3 1h
        Speaker: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 13:45
      Bus to Lucy Hotel 15m
    • 13:45 20:30
      Free time 6h 45m
    • 20:30 21:30
      Dinner at Hotel 1h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 09:00 20:00
      Full Day Excursion - Bus departure at 09h00 11h
    • 20:00 23:00
      Dinner 3h Mitilini Restaurant - Kavala

      Mitilini Restaurant - Kavala

    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 10:45
      Data Technologies
      Convener: Alberto Pace (CERN)
      • 08:45
        Data Technologies L1 1h
        Speaker: Alberto Pace (CERN)
      • 09:45
        Data Technologies L2 1h
        Speaker: Alberto Pace (CERN)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Base Technologies
      Convener: Francois Fluckiger (CERN)
      • 11:30
        Networking Performance L1 1h
        Speaker: Mr. Francois Fluckiger (CERN)
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m
    • 13:45 14:45
      Base Technologies
      • 13:45
        Software Design in Many-Cores era E3 1h
        Speakers: Benedikt Hegner (CERN) , Danilo Piparo (CERN)
    • 14:45 15:45
      Physics Computing
      Conveners: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc) , Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
      • 14:45
        Data Analysis E1 1h
        Speakers: Benjamin Radburn-Smith (Purdue University (US)) , Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
    • 15:45 16:15
      Drinks and fruits 30m
    • 16:15 17:15
      Physics Computing
      Conveners: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc) , Robert Jacobsen (Lawrence Berkeley National Lab. (US))
      • 16:15
        Data Analysis L4 1h
        Speaker: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
    • 17:15 17:30
      Bus 15m
    • 17:30 19:00
      Study time and/or Daily Sports Program 1h 30m
    • 19:00 20:30
      Free time 1h 30m
    • 20:30 21:30
      Dinner at Hotel 1h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 10:45
      Data Technologies
      Convener: Alberto Pace (CERN)
      • 08:45
        Data Technologies L3 1h
        Speaker: Alberto Pace (CERN)
      • 09:45
        Data Technologies L4 1h
        Speaker: Alberto Pace (CERN)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Base Technologies
      Convener: Francois Fluckiger (CERN)
      • 11:30
        Networking Performance L2 1h
        Speaker: Mr. Francois Fluckiger (CERN)
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m
    • 13:45 14:45
      Physics Computing
      • 13:45
        Data Analysis E2 1h
        Speakers: Benjamin Radburn-Smith (Purdue University (US)) , Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
    • 14:45 15:45
      Data Technologies
      Convener: Alberto Pace (CERN)
      • 14:45
        Data Technologies E1 1h
        Speakers: Alberto Pace (CERN) , Mr. Andreas Joachim Peters (CERN)
    • 15:45 16:15
      Drinks and fruits 30m
    • 16:15 17:15
      Data Technologies
      Convener: Alberto Pace (CERN)
      • 16:15
        Data Technologies E2 1h
        Speakers: Alberto Pace (CERN) , Mr. Andreas Joachim Peters (CERN)
    • 17:15 17:30
      Bus 15m
    • 17:30 19:00
      Study Time and/or Daily Sports Program 1h 30m
    • 19:00 20:30
      Free time 1h 30m
    • 20:30 21:30
      Dinner at Hotel 1h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 10:45
      Physics Computing
      • 08:45
        Data Analysis L5 1h
        Speaker: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
      • 09:45
        Multivariate Visualisation L1 1h
        Speaker: Benjamin Radburn-Smith (Purdue University (US))
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Data Technologies
      Convener: Alberto Pace (CERN)
      • 11:30
        Data Technologies L5 1h
        Speaker: Alberto Pace (CERN)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 14:30
      Physics Computing
      • 13:30
        Data Analysis E3 1h
        Speaker: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
    • 14:30 20:30
      Study Time/Free time 6h
    • 20:30 21:30
      Dinner at Hotel 1h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 08:15 08:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 30m
    • 08:45 10:45
      Data Technologies
      Convener: Alberto Pace (CERN)
      • 08:45
        Data Technologies E3 1h
        Speakers: Alberto Pace (CERN) , Mr. Andreas Joachim Peters (CERN)
      • 09:45
        Data Technologies E4 1h
        Speakers: Alberto Pace (CERN) , Mr. Andreas Joachim Peters (CERN)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Data Technologies
      Convener: Alberto Pace (CERN)
      • 11:30
        Data Technologies E5 1h
        Speakers: Alberto Pace (CERN) , Mr. Andreas Joachim Peters (CERN)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 15:30
      Physics Computing
      Convener: Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
      • 13:30
        Data Analysis E4 1h
        Speakers: Benjamin Radburn-Smith (Purdue University (US)) , Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
      • 14:30
        Data Analysis E5 1h
        Speakers: Benjamin Radburn-Smith (Purdue University (US)) , Ivica Puljak (University of Split. Fac.of Elect. Eng., Mech. Eng. and Nav.Arc)
    • 15:30 16:00
      Drinks and fruits 30m
    • 16:00 17:15
      Examination 1h 15m
    • 17:15 17:30
      Bus to Lucy hotel 15m
    • 18:00 18:15
      Bus to the football stadium 15m
    • 18:15 20:00
      Traditional CSC Football match 1h 45m
    • 20:00 20:15
      Bus to Lucy Hotel 15m
    • 20:15 20:30
      Free time 15m
    • 20:30 21:30
      Dinner at Hotel 1h Hotel Lucy

      Hotel Lucy

    • 09:30 09:45
      Bus to ΤΕΙ ΑΜΘ 15m
    • 09:45 10:45
      Presentations by students
      • 09:45
        Blindstore, a Private Information Retrieval database 10m
        Blindstore is a database that ensures confidentiality of information retrieval. I'll cover what Private Information Retrieval is, how it is different from current privacy schemes and how the magic happens.
        Speaker: Alejandro Aviles del Moral
      • 10:00
        Towards the 2nd Generation Accelerator Transient Data Analysis Framework 10m
        During the last two years, CERNs Large Hadron Collider (LHC) and most of its equipment systems were upgraded to collide particles at an energy level twice higher compared to previous operational limits. System upgrades and the increased machine energy pose new challenges for the analysis of transient data recordings, which have to be both dependable and fast. With the LHC having operated for many years already, statistical and trend analysis across the collected data sets is a growing requirement, highlighting several constraints and limitations imposed by the current software and data storage ecosystem. Based on several analysis use-cases, this paper highlights the most important aspects and ideas towards an improved, 2nd generation data analysis framework to serve a large variety of equipment experts and operation crews in their daily work.
        Speaker: Serhiy Boychenko (Universidade de Coimbra (PT))
      • 10:15
        Achieving dependable software through Continuous Delivery and Quality Monitoring 10m
        During the short presentation i would like to highlight the importance of Continuous Delivery processes which facilitate software development. As i have only 5-10 minutes, it will have a form of a simple story from software developer life. Official abstract for "1st developers @ CERN": The TE-MPE-MS Software team is a small group of people responsible for developing software for machine protection. Main projects include mostly software for the equipment supervision and testing. The usage of the Scrum methodology involves getting clients’ feedback as soon as possible which pushed the requirement to integrate all the time and deliver software in small chunks. To meet these requirements the team successfully implemented Continuous Integration and Delivery processes using multiple open source and proprietary products including: Gradle, Flyway, JUnit+Mockito, SonarQube and Bamboo. The idea for the presentation is to present our implementation of the CI/CD paradigms and explain on real live examples advantages and drawbacks of the current solution. During the presentation we will try to cover all the required steps which should automatically triggered by a developer’s commit. The presentation should give users a good hands-on experience on basic CI/CD principles and allow them to design and implement simple software delivery platform.
        Speaker: Kamil Henryk Krol (CERN)
      • 10:30
        Density-based Outlier Detection 10m
        Often we have a dataset where most of the data is produced by a known mechanism (or several mechanisms) which we understand, but some data is produced by a different process. In such cases we can consider the known processes as background to detect the signal. However, what about the case where we do not have knowledge about the underlying processes, but want to detect which part of our dataset is unusual or anomalous? One method that can be used in this case is density-based outlier detection, where each data point is considered in relation to its local neighbourhood.
        Speaker: Michael Davis (CERN)
    • 10:45 11:00
      Updates 15m
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Presentations by students
      • 11:30
        Socket Programming 10m
        Overview of issues, debugging, performance and tuning in applications using sockets.
        Speaker: Adam Tadeusz Wegrzynek (Warsaw University of Technology (PL))
      • 11:40
        Searches for charged Higgs bosons in the CMS experiment 10m
        The search methods, latest results and future prospects in the search for electrically charged Higgs bosons in the CMS Experiment are shortly presented.
        Speaker: Santeri Henrikki Laurila (Helsinki Institute of Physics (FI))
      • 11:50
        Applications of Timepix detectors 10m
        Timepix is a hybrid pixel semiconductor detector of the Medipix family, derived from the pixel detector developments at CERN and originally designed for X-ray imaging. This presentation makes an illustrative look at the current applications of these detector from medicine to outer space, and back to particle physics' experiments.
        Speaker: Ivan Dario Caicedo Sierra (Czech Technical University (CZ))
      • 12:00
        A proposal for a C++ framework for writing highly-readable code with automatic multi-level paralelism 10m
        Using C++ template metaprogramming and assumptions about typical workloads in plasma physics computing, a framework if proposed to facilitate writing massively parallel programs in C++ in such a way, that the code written by the user closely resembles wahtever would be seen in a paper, while the framework effectively hides the implementation details of the parallelization structures. The ideas are demonstraed on a proof-of-concept Particle-in-Cell code used for simulations of interactions of hig power ultrashort laser pulses with plasmas.
        Speaker: Jiří Vyskočil (Czech Technical University in Prague)
      • 12:10
        From Community Detection to Emergence 10m
        We are going to have a small trip through the simple ideas of finding patterns in graphs, what a community means, define complex systems and then wonder ourselves on what emergence means for us.
        Speaker: Anastasios Andronidis (University of Ioannina (GR))
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 17:15
      Closing session
      • 13:30
        Introduction 5m
        Speaker: Alberto Pace (CERN)
      • 13:35
        Collider Physics from the LHC upgrades to Future Collider: Physics, Technology and Computing 45m
        Speaker: Mr. Battaglia
      • 14:20
        Linear Accelerators, Principle of Operation 25m
        Speaker: Evangelos Gazis (National Technical Univ. of Athens (GR))
      • 14:45
        What is EconoPhysics 25m
        Speaker: Prof. Lykourgos Magafas (Eastern Macedonia and Thrace Institute of Technology)
      • 15:10
        Drinks and fruits 30m
      • 15:40
        Graduation ceremony 50m
      • 16:30
        Closing 45m
    • 17:15 17:30
      Bus to Lucy Hotel 15m
    • 17:30 20:00
      Free time 2h 30m
    • 20:00 20:15
      Bus to Batis Club 15m
    • 20:15 22:00
      Closing reception and Dinner 1h 45m Batis Club

      Batis Club

    • 22:00 23:59
      After dinner party 1h 59m Batis Club

      Batis Club

    • 08:15 11:30
      Departure of participants 3h 15m Hotel Lucy

      Hotel Lucy

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×