CERN visit - FYS3510 & 4560

Europe/Zurich
CERN

CERN

Farid Ould-Saada (University of Oslo (NO))
Description
    • 08:30 13:00
      Introduction to CERN 30/7-010

      30/7-010

      CERN

      30
      Show room on map
      Convener: Farid Ould-Saada (Oslo University, Norway)
      • 08:30
        Welcome & Program 15m
        Speaker: Farid Ould-Saada (University of Oslo (NO))
      • 08:45
        Introduction to CERN and Norway 1h 15m
        Speaker: Jens Vigen (CERN)
        Slides
      • 10:00
        Grid Computing 1h
        Speaker: David Cameron (University of Oslo (NO))
        Slides
      • 11:15
        Visit Computing Centre 1h 45m
    • 14:00 17:30
      Future Accelerators 513/1-024

      513/1-024

      CERN

      50
      Show room on map
      • 14:15
        Introduction to future accelerators 1h 15m
        Speaker: Steinar Stapnes (CERN)
        Slides
      • 15:30
        Accelerator Research and Development at University of Oslo 1h
        Speaker: Juergen Pfingstner (University of Oslo (NO))
        Slides
      • 16:30
        Linear Accelerator exhibition 1h
        Speaker: Reidar Lunde Lillestol (CERN/Uni. Oslo)
    • 08:30 13:15
      Official CERN Visit 33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

      33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

      CERN

      4
      Show room on map
      • 10:00
        Anti Matter Search (AMS) visit 1h
        Anti Matter Search
      • 11:00
        Compass visit 1h 33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

        33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

        CERN

        4
        Show room on map
      • 12:00
        Cern Control Centre 1h 15m 33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

        33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

        CERN

        4
        Show room on map
      • 12:00
        SyncroCyclotron 1h 15m 33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

        33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

        CERN

        4
        Show room on map
    • 13:00 14:00
      Lunch break 1h
    • 14:00 17:00
      Antimatter: Anti-proton Decelerator 31/S-028

      31/S-028

      CERN

      30
      Show room on map
      Convener: Michael Doser (CERN)
      • 14:00
        Introduction to Antimatter 1h 30m
        Speaker: Michael Doser (CERN)
      • 15:30
        AD and AeGIS Visit 1h 30m
        Speaker: Michael Doser (CERN)
    • 08:30 12:30
      ATLAS Experiment
      Convener: Farid Ould-Saada (University of Oslo (NO))
      • 09:00
        ATLAS visit - AVC & 3D 1h
      • 10:15
        Research with ATLAS 2h 3150/R-002

        3150/R-002

        CERN

        20
        Show room on map
        Speaker: Farid Ould-Saada (University of Oslo (NO))
        Slides
    • 12:30 13:45
      Lunch
    • 13:45 17:45
      ALICE Experiment 42/3-032

      42/3-032

      CERN

      35
      Show room on map
      Convener: Ionut Cristian Arsene (University of Oslo (NO))
      • 13:45
        ALICE experiment visit 1h 40m
      • 15:30
        Introduction to heavy ion physics 1h 30m
        Speakers: Mr Ionut Arsene Arsene (University of Oslo), Ionut Cristian Arsene (University of Oslo (NO))
        Slides
    • 09:00 13:00
      PS/LEIR visit, Lecture on Thorium Nuclear Energy, ISOLDE visit
      Convener: Farid Ould-Saada (University of Oslo (NO))
      • 09:00
        PS/LEIR visit 1h
      • 10:00
        Thorium Nuclear Energy 1h 40/S2-C01 - Salle Curie

        40/S2-C01 - Salle Curie

        CERN

        27
        Show room on map
        Speaker: Egil Lillestol (University of Bergen (NO))
      • 11:00
        ISOLDE visit - to be confirmed 1h 30m