Danish Teacher Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Konrad Jende (CERN, Education Group)
Description

The Danish Teacher Programme 2015 will take place from 21 to 24 September. Lectures, on-site visits and exhibitions and hands-on workshops as well will introduce its participants into cutting-edge particle physics. We hope our participants will go back to Denmark as ambassadors, who pass on the subject to our next generation of physicists, engineers, IT specialists and and and ...

Information about the scientific programme and agenda can be found under Timetable. More precise information concerning your arrival at CERN as well as a definite confirmation of your participation will be sent to you by e-mail. CERN and its Education Group is looking forward to welcome you here in Geneva, Switzerland.

Administrative Support - Maureen Prola-Tessaur
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Lectures: CERN 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      15
      Show room on map
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Visits to CERN facilities
      • 10:00 AM
        Visit to the Low Energy Ion Ring (LEIR) 2h
        10:00 - 11:00 Group 1 (19p) 11:00 - 12:00 Group 2 (12p)
        Speakers: Lars Varming Joergensen (CERN) , Vincent Smith (University of Bristol (GB))
      • 10:00 AM
        Visit to the Microcosm exhibition 2h
        10:00 - 11:00 Group 2 (12p) 11:00 - 12:00 Group 1 (19p)
    • 12:00 PM 1:45 PM
      Lunch break 1h 45m
    • 1:45 PM 3:15 PM
      Visits to CERN facilities Reception Building 33

      Reception Building 33

      CERN

      • 1:45 PM
        Transport 15m Reception Building 33

        Reception Building 33

        CERN

      • 2:00 PM
        Visit to the magnet test facility (SM18) 1h SM18

        SM18

        CERN

        Speakers: Edward Nowak (CERN) , Lars Varming Joergensen (CERN) , Vincent Smith (University of Bristol (GB))
      • 3:00 PM
        Transport 15m SM18

        SM18

        CERN

    • 3:30 PM 5:00 PM
      Hands-on workshops
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Lectures: anti-matter 31/3-004 - IT Amphitheatre

      31/3-004 - IT Amphitheatre

      CERN

      15
      Show room on map
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Visits to CERN facilities
      • 10:00 AM
        Visit of the Anti-proton Decelerator (AD) 2h
        10:00 - 11:00 Group 1 (19p) 11:00 - 12:00 Group 2 (12p)
        Speakers: Lars Varming Joergensen (CERN) , Niels Madsen (Swansea University (GB))
      • 10:00 AM
        Visit to the CERN Data Centre 2h
        10:00 - 11:00 Group 2 (12p) 11:00 - 12:00 Group 1 (19p)
        Speaker: Lars Holm Nielsen (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 2h
    • 2:00 PM 10:00 PM
      Social Events
      • 2:00 PM
        Geneva Treasure Hunt 6h
      • 8:00 PM
        Official Dinner of there programme 2h Restaurant Edelweiss (Geneva)

        Restaurant Edelweiss

        Geneva

        Place de la Navigation 2 1201 Genève Switzerland Place de la Navigation 2 1201 Genève
        https://goo.gl/maps/FhV3i
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Hands-on workshops 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      37
      Show room on map
      Convener: Jorgen Beck Hansen (University of Copenhagen (DK))
      • 9:00 AM
        Masterclass 3h 503/1-001 - Council Chamber

        503/1-001 - Council Chamber

        CERN

        37
        Show room on map
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 2h
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Closing session 31/3-004 - IT Amphitheatre

      31/3-004 - IT Amphitheatre

      CERN

      15
      Show room on map
      • 2:00 PM
        Group discussion: Integrating aspects from CERN into the classroom 2h
      • 4:00 PM
        Evaluation and certificate ceremony 1h
        Speaker: Konrad Jende (CERN, Education Group)
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Departure