Ogden Trust school programme series - Glasgow University

Europe/Zurich
CERN

CERN

Aidan Robson (University of Glasgow (GB)), Mick Storr (University of Birmingham (GB))
Description
3-day school student programme sponsored by Ogden Trust, CERN and Glasgow University
    • 12:50 13:45
      Arrival 55m
    • 13:45 14:30
      Lunch 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:30 15:00
      Welcome and Introduction to CERN 30m 33/R-016

      33/R-016

      CERN

      6
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 15:00 16:00
      Visit Super Conducting Magnet Test facility - SM-18 1h
      Speaker: Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 16:00 17:00
      Visit ATLAS Visitor Centre 1h
      Speaker: Flavia De Almeida Dias (University of Edinburgh (GB))
    • 17:00 18:00
      Visit Synchrocyclotron 1h
      Speaker: Klaus Batzner (European Organization for Nuclear Research (CERN))
    • 18:30 19:30
      Dinner with Glasgow students 1h
    • 09:00 10:00
      Visit LEIR 1h Hostel Reception

      Hostel Reception

      CERN

      Speaker: Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 10:00 11:00
      Visit - UA2 and ATLAS Detector Modules 1h
      Speaker: Irakli Minashvili (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
    • 11:00 12:30
      Medipix - visit and presentation 1h 30m 14/5-022

      14/5-022

      CERN

      22
      Show room on map
      Speaker: Michael Campbell (CERN)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 15:00
      Scotland@CERN plus Q/A 1h 30m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Aidan Robson (University of Glasgow (GB))
    • 15:00 19:00
      Discover Geneva Treasure Hunt 4h
    • 19:30 21:00
      Programme Dinner 1h 30m Cave Valaisanne

      Cave Valaisanne

    • 08:30 10:30
      Visit CMS 2h
      Speakers: Mick Storr (University of Birmingham (GB)), Vincent Smith (University of Bristol (GB))
    • 10:30 11:15
      Visit AMS 45m
      Speaker: Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 11:15 11:45
      Lunch 30m
    • 11:45 12:15
      Leave for airport 30m