UK Teacher Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Jeff Wiener (CERN), Mark Langley
Description

The UK Teacher Programme 2017 will take place from 14-18 February 2017. Lectures, on-site visits, exhibitions, and hands-on workshops will introduce its participants to cutting-edge particle physics.

We hope our participants will go back to the UK as ambassadors, who pass on the subject to our next generation of physicists, engineers, IT specialists ...


UK Teacher Programme 2017:
https://indico.cern.ch/e/UKTP17-1

Teacher Programme Manager:
Jeff Wiener: 0041 75 411 9010

In case of emergency:
CERN fire brigade: 0041 22 76 74444

    • 19:00 21:00
      Welcome to CERN!
      • 19:00
        Welcome Drinks 30m 61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

        61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

        CERN

        Show room on map
        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
      • 19:30
        Short tour around CERN's main site 30m
        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
      • 20:00
        Basics at CERN 30m 3/R-002 - Teacher Training Room

        3/R-002 - Teacher Training Room

        CERN

        48
        Show room on map
        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
      • 20:30
        Programme Objectives 30m 3/R-002 - Teacher Training Room

        3/R-002 - Teacher Training Room

        CERN

        48
        Show room on map
        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
    • 08:50 09:45
      Visits

      Meet at 8:50 in the Main Building!

      • 09:00
        Visit the Synchrocyclotron SC 30m
    • 09:45 12:30
      Lectures
    • 12:30 14:00
      Lunch break 1h 30m
    • 14:00 15:30
      Lectures
    • 15:30 16:00
      Coffee break 30m
    • 16:00 19:00
      Visits & Workshop
      • 16:00
        Visit GLOBE & Microcosm 1h 30m
      • 17:30
        Cloud Chamber Workshop 1h 30m 143/R-003 - S'Cool LAB

        143/R-003 - S'Cool LAB

        CERN

        40
        Show room on map

        Meet at 17:25 at the CERN Main Reception in Building 33!

        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
    • 09:00 12:30
      Lectures
      • 09:00
        Particle Accelerators 1h 30m 3/R-002 - Teacher Training Room

        3/R-002 - Teacher Training Room

        CERN

        48
        Show room on map
        Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      • 10:30
        Coffee break 30m CERN

        CERN

      • 11:00
        Antimatter Research 1h 30m 3/R-002 - Teacher Training Room

        3/R-002 - Teacher Training Room

        CERN

        48
        Show room on map
        Speaker: Niels Madsen (Swansea University (GB))
    • 12:30 13:45
      Lunch break 1h 15m
    • 13:45 17:15
      Visits

      Meet at 13:45 in front of the CERN hotel (Bat39)!

    • 19:00 23:00
      Social Events
      • 19:10
        Take public transport (tram 18) from CERN to Place de Neuve 40m

        Please prepare 2 x 3CHF to buy two "Tout Genève 1h" tickets.

      • 20:00
        Official Dinner of the UK Teacher Programme 2017 2h Geneva

        Geneva

        Although it's the formal dinner of the programme, please wear clothes, which you feel comfortable in.

        Adress:
        Cave Valaisanne - Chalet Suisse
        bd Georges-Favon, 23
        1204 Genève
        http://www.chaletswiss.ch