French Teachers Programme 06/2009

Europe/Zurich
593-R-010 (CERN)

593-R-010

CERN

Mick Storr
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Informal Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:00 PM 9:00 PM
      Information Session 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Robert Aymar (CERN)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      Introduction to CERN 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mr Stephan Petit (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Introduction to Cosmology (1/2) 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Julien Lesgourgues (Unknown)
      Slides
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber 2h 6/2-002

      6/2-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      document
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit Leir and PS 2h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mario Campanelli (University College London)
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Visit Microcosm 1h 30m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Cosmology (2/2) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Julien Lesgourgues (Unknown)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to Detectors 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Sandro Palestini (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Particle Physics (1/3) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Particle Physics (2/3) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Visit Globe of Innovation 1h 30m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Review 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Accelerators (1/2) 45m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Medical Applications of Particle Physics 45m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Paul Lecoq (CERN)
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Particle Physics (3/3) 45m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 3:00 PM 7:30 PM
      Visit Geneva 4h 30m Entrance B

      Entrance B

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Accelerators (2/2) 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Anti-matter and the Antiproton Decelerator 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Visit Atlas 1h 3162/1-G01 - ATLAS 3D/VISITOR CENTRE

      3162/1-G01 - ATLAS 3D/VISITOR CENTRE

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit SM18 and CMS 3h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      CERN Education Programmes 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      COSMOS à l’Ecole 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Cécile Barbachoux
      document
      Slides
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Q/A 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:00 PM 12:30 PM
      Programme Close 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)