Indico v2.3 will be deployed today between 18:30 CEST (16:30 UTC) and 19:30 CEST (17:30 UTC); we expect up 10 minutes of downtime for database upgrades. Please see our blog for a list of improvements. (related SSB entry)

Polish School Programme 06/2009

Europe/Zurich
AB Auditorium Meyrin (CERN)

AB Auditorium Meyrin

CERN

Andrzej SIEMKO (CERN), Mick Storr
    • 09:00 09:45
      CERN – the first global laboratory / CERN - pierwsze globalne laboratorium. 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i Dezakcelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii” 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 09:00 09:45
      Introduction to accelerators/Wstęp do akceleratorów 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Mariusz Sapiński (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Why do we need helium in LHC/Po co nam hel w LHC 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Czeslaw Fluder (CERN / AGH Univ. of Science & Technology)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Introduction to CMS/Wprowadzenie do CMS 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit in CMS/Wizyta w CMS 3h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN), Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 09:00 10:00
      Introduction to High Energy Physics part 2/Wstęp do fizyki wysokich energii część 2 1h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Dr Julia Hoffman (SMU)
      Slides
    • 10:00 12:00
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 2h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 10:00 12:00
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 2h 3-R-001

      3-R-001

      CERN

      Speakers: Edward Nowak (AGH Krakow), Lukasz Zwalinski (Cracow University of Technology)
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      http://www.geneva.ch/Map/Default.cfm?X=500548&Y=118304&Scale=10000
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      Introduction to High Energy Physics part 2/Wstęp do fizyki wysokich energii część 2 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Julia Hoffman (SMU)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Q/A Particle Physics 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Julia Hoffman (SMU), Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 11:00 11:45
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Piotr Golonka
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 14:00 15:00
      Visit the Computer Centre / Wizyta w Centrum Komputerowym 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Lukasz Janyst (CERN)
    • 15:30 17:30
      Visit Accelerator Technology Test Hall / Wizyta w Hali Testow Technologii Akceleratorowych 2h SM18 - 2173

      SM18 - 2173

      CERN

      2173
      Speaker: Arkadiusz Gorzawski (AGH Univ. Sci. Tech., Phys.&Appl.CS)
    • 08:00 17:00
      Trip to Chamonix 9h AB Auditorium Meyrin (Chamonix)

      AB Auditorium Meyrin

      Chamonix

      Speakers: Arkadiusz Gorzawski (AGH Univ. Sci. Tech., Phys.&Appl.CS), Czeslaw Fluder (AGH Univ. of Science & Technology Phys.&Appl.Comp.Sc.), Dr Mariusz Sapiński (CERN), Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 08:30 09:00
      Depart 30m B39

      B39

      CERN