FYROM@CERN2009 Teachers Programme

Europe/Zurich
593-R-010 (CERN)

593-R-010

CERN

Mick Storr
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Visit Angels and Demons Exhibition 45m Globe of Science and Innovation

      Globe of Science and Innovation

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Introduction to CERN 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Rolf Heuer (CERN)
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Introduction to Detectors (1/2) 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Frank Hartmann (Institut fuer Experimentelle Kernphysik)
    • 1:15 PM 1:45 PM
      Meeting with Daniel Denegri 30m 1/1-025

      1/1-025

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Visit SM18 and CMS 4h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speakers: Francois Briard (CERN), Jose Da Silva (LIP LIsbon), Mick Storr (CERN), Dr Sascha Marc Schmeling (CERN)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      Introduction to Particle Physics (for non particle physicists) (1/4) 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Frank Close (Oxford University)
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Introduction to Particle Physics (for non particle physicists) (2/4) 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Frank Close (Oxford University)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Review of CMS 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 2:30 PM 4:30 PM
      Parallel activity : CERN Computing and Visit to CERN Computer Centre 2h 513/R-070 - Openlab Space

      513/R-070 - Openlab Space

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Wolfgang Von Rueden (CERN)
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Parallel activity : LHC Status 1h 30m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speakers: Rolf Heuer (CERN), Steve Myers (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Informal Dinner and Welcome 2h 30m Restaurant Nant d'Avril

      Restaurant Nant d'Avril

      CERN

      Speaker: Zlatko Dimcovski
    • 5:10 AM 6:40 AM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:15 AM 10:00 AM
      Introduction to Particle Physics (for non particle physicists) (3/4) 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Frank Close (Oxford University)
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Introduction to Particle Physics (for non particle physicists) (4/4) 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Frank Close (Oxford University)
    • 11:15 AM 12:15 PM
      Visit Anti-matter Factory 1h CERN : 193

      CERN : 193

      CERN

      Speaker: Michael Doser (CERN)
    • 1:30 PM 2:00 PM
      Meeting with Robert Cailliau (Co-inventor WWW) 30m Restaurant Principale

      Restaurant Principale

      CERN

      Speaker: Robert Cailliau (CERN)
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit Geneva 3h Entrance B

      Entrance B

      CERN

    • 10:00 AM 10:30 AM
      CERN - an audio visual review 30m CERN : 33

      CERN : 33

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Site Visit - WWW corridor, CLIC 1h 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber 1h 6/2-002

      6/2-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 12:30 PM 1:00 PM
      CERN Education Programmes 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 1:00 PM 1:15 PM
      Programme evaluation and close 15m Restaurant Principale

      Restaurant Principale

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)