Dark Matter to Low Energy Neutrinos: Theory and Experimental Discussion

America/Puerto_Rico
  • Monday, February 6
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Introduction to PIRE, COFI and purpose of meeting 1h
      Speakers: Prof. Jose Nieves (University of Puerto Rico, Rio Piedras Campus), Mayda Velasco (Northwestern University (US))
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee Break 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Theory: Overview sterile neutrinos as dark matter candidate 1h
      Speaker: Prof. Kevork N. Abazajian
    • 12:00 PM 1:15 PM
      Lunch Break 1h 15m
    • 1:15 PM 2:00 PM
      Detecting low energy nuclear recoils from dark matter and neutrinos with CCDs 45m
      Speaker: juan estrada (fermilab)
    • 2:00 PM 2:45 PM
      Experiments and Instrumentation R&D: Liquid detectors for neutrino and dark matter detection 45m
      Speaker: C Eric Dahl (Northwestern University)
    • 2:45 PM 3:15 PM
      Coffee Break 30m
    • 3:15 PM 4:00 PM
      Constraining Dark Matter with Strong Gravitational Lensing 45m
      Speaker: Martin Makler (CBPF)
    • 4:00 PM 5:00 PM
      “Theory: nu coherent scattering and low energy neutrino oscillation 1h
      Speaker: Andre De Gouvea (Northwestern University)
  • Tuesday, February 7
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Theory: dark matter models from the astro theory point of view 1h
      Speaker: Kevork N. Abazajian
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Cryogenic Semiconductor Detectors for Dark Matter searches 1h
      Speaker: Prof. Enectali Figueroa-Feliciano (Northwestern University)
    • 11:30 AM 12:45 PM
      Lunch Break 1h 15m
    • 12:45 PM 1:30 PM
      Directional Detection of Dark Matter: negative ion/optical readout R&D 45m
      Speaker: Gianluca Cavoto (Sapienza Universita e INFN, Roma I (IT))
    • 1:30 PM 2:15 PM
      Directional Dark Matter Detection in High Pressure Xe 45m
      Speaker: Steve Magill (Argonne National Laboratory)
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m
    • 2:45 PM 3:30 PM
      Galaxy Evolution and Dark Matter 45m
      Speaker: Thiago Goncalves (Universidade Federal do Rio de Janeiro)
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Simulation and computer modeling for cosmology 1h
      Speaker: Salman Habib (Argonne National Laboratory)