Turkish Teacher Programme / Türk Öğretmen Çalıştayı 8

Europe/Zurich
CERN

CERN

Gokhan Unel (University of California Irvine (US)), Jeff Wiener (University of Vienna (AT))
Description

The Turkish Teacher Programme 2018 will take place from 21-27 January 2018. Lectures, on-site visits, exhibitions, and hands-on workshops will introduce its participants to cutting-edge particle physics. We hope our participants will go back to Turkey as ambassadors, who pass on the subject to our next generation of physicists, engineers, IT specialists ...

Turkish Teacher Programme 2018:
https://indico.cern.ch/e/TRTP18

Teacher Programme Manager:
Jeff Wiener: 0041 75 411 9010

In case of emergency:
CERN fire brigade: 0041 22 76 74444


CERN Türk Öğretmenler Çalıştayı'nın sekizincisi 21-27 Ocak 2018 tarihleri arasında Cenevre'de gerçekleşecektir.  Sunumlar, yerleşkede geziler, sergiler ve uygulamalı çalıştaylar ile katılımcılar, hızlandırıcı ve parçacık fiziği konularına ilk adımlarını atacaklardır. Türkiye'ye geri döndüklerinde ise katılımcıların bilim elçiliği yaparak konuları geleceğin fizikçilerine, mühendislerine, bilişimcilerine, vs. aktarmaları umulmaktadır.

TTP8 sadece Lise Fizik öğretmenlerine yönelik olacaktır.  Diğer dallardan başvurular değerlendirmeyecektir.  Toplam 36 öğretmenin yararlanacağı bu çalışmanın ardından gelecek bir sonraki çalıştay ise ortaöğretim fen, lise kimya, biyoloji, matematik gibi dallardan öğretmenlere yönelik gerçekleşecektir.
 
Programa katılmak için lütfen "Başvuru" bağlantısına tıklayıp gereken adımları atınız.  Kayıtlar 1-20 Ekim arası alınacaktır.
 
Günlük ve bilimsel programlara Zaman Çizelgesi  bağlantısından ulaşılabilir. Zaman Çizelgesi Ocak ayında yenilenecektir.  CERN'e geliş hakkında ayrıntılı bilgi ve katılımınızın kesinleştiğinin onayı daha sonra eposta ile yollanacaktır.
 
CERN ve Eğitim grubu, İsviçre'nin Cenevre şehrinde sizleri karşılamayı beklemektedir.

    • 09:00 12:30
      Lectures / Dersler 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
    • 12:30 14:20
      Yemek arasi (Lunch break) 1h 50m
    • 14:20 16:45
      Antimatter Factory & Data Centre Gezi 2h 25m

      Group 1

      14:00 Walk from B39 (CERN hotel) to the Antimatter Factory
      14:30 Visit the Antimatter Factory
      15:30 Visit the Data Center
      16:30 Walk to B39 (CERN hotel)

      Group 2

      14:00 Walk from B39 (CERN hotel) to the Data Centre
      14:30 Visit the Data Centre
      15:30 Visit the Antimatter Factory
      16:30 Walk to B39 (CERN hotel)

    • 17:00 18:00
      SC Gezi 1h

      Group 1

      16:45 Walk from B39 (CERN hotel) to SC
      17:00 Visit SC

      Group 2

      17:15 Walk from B39 (CERN hotel) to SC
      17:30 Visit SC

    • 18:30 20:30
      Tanışma ve Kaynaşma Toplantısı (Welcome cocktail) 2h 61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      CERN

      Show room on map
    • 09:00 12:00
      Lectures / Dersler 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      • 09:00
        Parçacık Fiziği 2 (Particle physics 2) 1h
        Speakers: Alaettin Serhan Mete (University of California Irvine (US)), Tulin Varol (Southern Methodist University (US))
      • 10:00
        Hızlandırıcı Fiziği 2 (Accelerator physics 2) 50m
        Speaker: Veliko Atanasov Dimov (A.D.A.M. Applications of Detectors and accelerators to Medicine)
      • 11:00
        Algıç Fiziği 1 (Detector physics 1) 1h
        Speaker: Cenk Yildiz (University of California Irvine (US))
    • 12:00 13:30
      Yemek arası (Lunch break) 1h 30m
    • 14:00 17:00
      Algıç çalışması & Microcosm/GLOBE gezi (Detector workshop & Microcosm/GLOBE visit)) 3h 143/R-003 - S'Cool LAB

      143/R-003 - S'Cool LAB

      CERN

      40
      Show room on map

      Group 1

      14:00 - 15:30 S'Cool LAB, Cloud Chamber (Bulut odasi deneyi)
      15:30 - 17:00 Microcosm & GLOBE

      Group 2

      14:00 - 15:30 Microcosm & GLOBE
      15:30 - 17:00 S'Cool LAB, Cloud Chamber (Bulut odasi deneyi)

      Speakers: Jeff Wiener (University of Vienna (AT)), Saime Gurbuz (Bogazici University (TR))
    • 21:30 23:30
      Blim Felsefe Tarihi 2h
      Speaker: Gokhan Unel (University of California Irvine (US))
    • 09:00 12:20
      Lectures / Dersler 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      • 09:00
        Higgs Hakkkında (About Higgs) 1h
        Speaker: Sezen Sekmen (Kyungpook National University (KR))
      • 10:00
        Evrenbilim (Cosmology) 1h
        Speaker: Efe Yazgan (Chinese Academy of Sciences (CN))
      • 11:00
        Tartışma: Soru Cevap (Discussion session) 1h
        Speakers: Saime Gurbuz (Bogazici University (TR)), Prof. Serkant Cetin (Istanbul Bilgi University (TR))
    • 12:10 13:40
      Yemek arası (Lunch break) 1h 30m
    • 13:45 16:15
      SM18 & CAST Gezi 2h 30m

      13:50 Transport from B39 (CERN hotel) to SM18
      14:00 Visit SM18 (Group 1)
      14:10 Visit CAST (Group 2)
      14:50-15:10 Rotation
      15:00 Visit CAST (Group 1)
      15:10 Visit SM18 (Group 2)
      16:00 Transport to B39 (CERN hotel)

    • 17:00 18:40
      Lectures / Dersler 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
      • 17:00
        BL4S 25m
        Speaker: Saime Gurbuz (Bogazici University (TR))
      • 17:25
        CERN gezileri hakkında (About CERN visits) 15m
        Speakers: Cenk Yildiz (University of California Irvine (US)), Saime Gurbuz (Bogazici University (TR))
      • 17:40
        Bilgisayarla 3 Gosteri (3 demonstrations with computers) 1h
        Speakers: Gokhan Unel (University of California Irvine (US)), Dr Kivanc Nurdan
    • 20:00 22:00
      Kapanış Yemeği - Cave Valaisanne, Geneva (Workshop dinner) 2h Cave Valaisanne (Geneva)

      Cave Valaisanne

      Geneva

      NASIL GİDİLİR?

      Cave Valaisanne - Chalet Suisse
      BD Georges-Favon, 23
      1204 Genève
      www.chaletswiss.ch

    • 09:00 12:30
      Lectures / Dersler 160/1-009

      160/1-009

      CERN

      48
      Show room on map
      • 09:00
        Güncel Sorunlar (Beyond the SM physics) 1h
        Speaker: Gokhan Unel (University of California Irvine (US))
      • 10:00
        Diğer uygulamalar (Other applications) 1h
        Speaker: Serkant Cetin (Istanbul Bilgi University (TR))
      • 11:00
        Değerlendirme ve Sertifika Töreni (Closing and certificates) 1h 15m
    • 12:30 13:30
      Yemek arası (Lunch break) 1h
    • 15:00 18:00
      CMS gezisi 3h

      15:00 Transport from B39 (CERN hotel) to CMS
      15:30 CMS Visit
      17:30 Transport from CMS to B39 (CERN hotel)