CERN Winter School on Supergravity, Strings and Gauge Theory 2018

Europe/Zurich
500-1-001 - Main Auditorium (CERN)

500-1-001 - Main Auditorium

CERN

400
Show room on map
Amit Sever (CERN), Kyriakos Papadodimas (CERN - PH/TH), Timo Stephan Weigand (CERN), Wolfgang Lerche (CERN)
Description

The CERN Winter School on Supergravity, Strings and Gauge Theory is the continuation of the yearly training school of the former EC-RTN string network "Constituents, Fundamental Forces and Symmetries of the Universe". The 2018 edition of the school is supported and organized by the CERN Theory Department, and will take place from Monday 12th February to Friday 16th February, at CERN.

Previous schools in this series were organized in 2005 at SISSA in Trieste, and in 2006, 2007, 2008, 20092010, 20112012, 2013, 2014, 20152016 and 2017 at CERN, Geneva.The school is funded by the CERN Theory Department, and the Arnold Sommerfeld Center at Ludwig-Maximilians University of Munich.

As its predecessors, this school is meant primarily for training of doctoral students and young postdoctoral researchers in recent developments in theoretical high-energy physics and string theory. The programme of the school will consist of five series of pedagogical lectures, complemented by discussion sessions in the afternoons.

Scientific committee: L. Alvarez-Gaume, N. Beisert, J. de Boer, A. Ceresole, J. Drummond, J. Erdmenger, M. Gaberdiel, N. Lambert, D. Luest, B. Pioline, S. Schafer-Nameki, A. Sevrin, K. Stelle, S. Theisen, A. Uranga, A. Van Proeyen

Local organizers: W. Lerche, K. Papadodimas, A. Sever, T. Weigand

Speakers: L. Anderson, D. Anninos, F. Cachazo, J. Gray, S. Komatsu, Y. Tachikawa, A. Wulzer

Registration is now open !

Participants
  • Alessandra Gnecchi
  • Alexander Baur
  • Amit Sever
  • Andrea Palessandro
  • Andrea Wulzer
  • Andreas Banlaki
  • Andreas Gerhardus
  • Andreas Stergiou
  • Antoine Van Proeyen
  • Antonia Frassino
  • Artem Stoian
  • Bianca Letizia Cerchiai
  • Boris Pioline
  • Christian Reichelt
  • Christoph Roupec
  • Chrysoula Markou
  • David Andriot
  • David Gordo
  • Diego Berdeja Suárez
  • Diego Medrano
  • Diego Regalado
  • Dionysios Anninos
  • emilio torrente-lujan
  • Fabio Schlindwein
  • Fech Scen Khoo
  • Fengjun Xu
  • Freddy Cachazo
  • Frederik Goelen
  • Fridrich Valach
  • Gerben Venken
  • Gideon Vos
  • Gizem Sengor
  • Gregor Kälin
  • Helder Larraguivel
  • Ioannis Lavdas
  • Jack Foster
  • Jacob Winding
  • Jakob Moritz
  • James Gray
  • Jan Gerken
  • Jesus Cruz Rojas
  • Jia-ju Zhang
  • Jin-Mann Wong
  • Johan Henriksson
  • Johan Willem Brijan
  • Juan Fernando Angel Ramelli
  • Julius Eckhard
  • Julius Engelsöy
  • Kai Roehrig
  • Keita Nii
  • Kellogg Stelle
  • Kevin Ferreira
  • Konstantina Polydorou
  • Konstantinos Siampos
  • Kyriakos Papadodimas
  • Lara Anderson
  • Laraña-Aragón Jorge
  • Liram Lior
  • Lorenz Eberhardt
  • Luis Alvarez-Gaume
  • Lukas Hahn
  • Malte Probst
  • Manki Kim
  • Marc-Antoine Fiset
  • Marcos Marino
  • Marieke van Beest
  • Marina Walt
  • Martin Roelfs
  • Matteo Parisi
  • Matthew Walters
  • matthieu sarkis
  • Max Hübner
  • Michael Bleher
  • Michal Siran
  • Miok Park
  • Moein Mirza Amraji
  • Mohamed Elmi
  • Nakwoo Kim
  • Olga Chekeres
  • Olga Papadoulaki
  • Panagiotis Betzios
  • Philipp Henkenjohann
  • Pierre Corvilain
  • Pieter Bomans
  • Piotr Tourkine
  • Pyry Kuusela
  • Robin Schneider
  • Rodrigo Olea
  • Roy Ben-Israel
  • Sascha Leonhardt
  • Sebastjan Cizel
  • Sergio Ferrara
  • Seung-Joo Lee
  • Shota Komatsu
  • Sukruti Bansal
  • Timo Stephan Weigand
  • Vigano Adriano
  • Vincent Min
  • Vladimir Ohanesjan
  • Wolfgang Lerche
  • Yongchao Lu
  • Yuji Tachikawa
  • Yuta Sekiguchi
Webcast
There is a live webcast for this event
    • 09:30 10:30
      Scattering Amplitudes in Various Dimensions - 1 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Freddy Cachazo (Perimeter Institute)
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      Topological phases and relativistic quantum field theories - 1 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Yuji Tachikawa (Kavli IPMU, University of Tokyo)
    • 12:00 13:00
      Topics in de Sitter space - 1 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dionysios Anninos (Delta Institute for Theoretical Physics - Amsterdam)
    • 13:00 14:30
      LUNCH 1h 30m
    • 14:30 15:30
      Topics in de Sitter space - 2 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dionysios Anninos (Delta Institute for Theoretical Physics - Amsterdam)
    • 15:30 16:30
      Correlation Functions in N=4 SYM and Integrability - 1 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Shota Komatsu (Institute for Advanced Study, Princeton)
    • 16:30 17:00
      Coffee break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 17:00 18:00
      Discussion 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 18:00 20:00
      RECEPTION 2h 61-1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      61-1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      CERN

      Show room on map
    • 09:30 10:30
      Topological phases and relativistic quantum field theories - 2 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Yuji Tachikawa (Kavli IPMU, University of Tokyo)
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      Heterotic Geometry and Effective Theories - 1 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speakers: James Gray (Virginia Tech), Lara Anderson (Virginia Tech)
    • 12:00 13:00
      Scattering Amplitudes in Various Dimensions - 2 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Freddy Cachazo (Perimeter Institute)
    • 13:00 14:30
      LUNCH 1h 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 14:30 15:30
      Before, Behind and Beyond the Standard Model 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Andrea Wulzer (CERN)
    • 15:30 16:30
      Correlation Functions in N=4 SYM and Integrability - 2 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Shota Komatsu (Institute for Advanced Study, Princeton)
    • 16:30 17:00
      Coffee break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 17:00 18:00
      Discussion 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 19:30 21:00
      DINNER 1h 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 09:30 10:30
      Topics in de Sitter space - 3 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dionysios Anninos (Delta Institute for Theoretical Physics - Amsterdam)
    • 10:30 11:30
      Topics in de Sitter space - 4 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dionysios Anninos (Delta Institute for Theoretical Physics - Amsterdam)
    • 11:30 12:00
      Coffee break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 12:00 12:30
      Discussion 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 13:00 18:00
      Free afternoon - ski trip 5h

      The bus to La Vattay leaves from the front of building 33 at 13:00 on Wednesday and leaves La Vattay at 17:00

    • 09:30 10:30
      Correlation Functions in N=4 SYM and Integrability - 3 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Shota Komatsu (Institute for Advanced Study, Princeton)
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      Heterotic Geometry and Effective Theories - 2 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speakers: James Gray (Virginia Tech), Lara Anderson (Virginia Tech)
    • 12:00 13:00
      Heterotic Geometry and Effective Theories - 3 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speakers: James Gray (Virginia Tech), Lara Anderson (Virginia Tech)
    • 13:00 14:30
      LUNCH 1h 30m
    • 14:30 15:30
      Topological phases and relativistic quantum field theories - 3 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Yuji Tachikawa (Kavli IPMU, University of Tokyo)
    • 15:30 16:30
      Scattering Amplitudes in Various Dimensions - 3 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Freddy Cachazo (Perimeter Institute)
    • 16:30 17:00
      Coffee break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 17:00 18:00
      Discussion 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 09:30 10:30
      Heterotic Geometry and Effective Theories - 4 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speakers: James Gray (Virginia Tech), Lara Anderson (Virginia Tech)
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      Scattering Amplitudes in Various Dimensions - 4 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Freddy Cachazo (Perimeter Institute)
    • 12:00 13:00
      Topological phases and relativistic quantum field theories - 4 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Yuji Tachikawa (Kavli IPMU, University of Tokyo)
    • 13:00 14:30
      LUNCH 1h 30m
    • 14:30 15:30
      Correlation Functions in N=4 SYM and Integrability - 4 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Shota Komatsu (Institute for Advanced Study, Princeton)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×