Due to technical problems on the CERN SSO system, logging in is currently not possible.

Serbian and Montenegrin Teachers Programme 2009

Europe/Zurich
6 2-024 (CERN)

6 2-024

CERN

Mick Storr
    • 7:30 PM 8:30 PM
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:30 PM 9:30 PM
      Q/A 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
    • 8:30 AM 8:45 AM
      Welcome to CERN 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Jonathan R. Ellis (CERN)
    • 8:45 AM 9:15 AM
      Introduction to the programme and CERN 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      Introduction to Accelerators (1/2) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Peter Adzic (Vinca Institute of Nuclear Sciences - Belgrade)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Accelerators (2/2) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Peter Adzic (Vinca Institute of Nuclear Sciences - Belgrade)
    • 11:30 AM 1:30 PM
      Visit CMS 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 1:30 PM 2:30 PM
      Lunch 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 2:30 PM 3:15 PM
      Heavy Ion Physics 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Jovan Milosevic (Physikalisches Institut)
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Visit the Microcosm and Globe Exhibitions 2h 33 R-001

      33 R-001

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      LHC Physics and Beyond 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Jonathan R. Ellis (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Detectors (1/2) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Peter Adzic (Vinca Institute of Nuclear Sciences - Belgrade)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Q/A 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit superconducting magnet test facility SM-18 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Detectors (2/2) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Peter Adzic (Vinca Institute of Nuclear Sciences - Belgrade)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to CMS 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dragoslav-Laza Lazic (Boston University)
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Visit to ATLAS Visitor Centre 1h 30m 3162 1-G01

      3162 1-G01

      CERN

      Speaker: Peter Adzic (Vinca Institute of Nuclear Sciences - Belgrade)
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 6 2-024 (Restaurant 1)

      6 2-024

      Restaurant 1

    • 2:00 PM 8:00 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 6h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:00 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Crystal calorimetry at the CMS experiment 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Predrag Milenovic (Vinca Institute of Nuclear Sciences (VINCA))
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Trigger System of the CMS Detector 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Vladimir Rekovic (Tate Lab.of Phys., High Energy Phys-University of Minnesota)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Physics with the CMS ECAL 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dimitrije Maletic (Vinca Institute of Nuclear Sciences (VINCA))
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit Anti-matter Factory 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 4:00 PM 6:00 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber 2h 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 4:00 PM 6:00 PM
      Teachers Lab 2h 3 R-002

      3 R-002

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      CERN Computing and the GRID 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Aleksandar Bogojevic (Institute of Physics, Belgrade)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Particle Physics (1/3) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Particle Physics (2/3) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit Computer Centre 2h 513

      513

      CERN

    • 4:00 PM 4:30 PM
      CERN Teacher Support Programmes 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Anti-matter 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Particle Physics (3/3) 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:00 PM 12:30 PM
      Programme Evaluation and Close 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)