CERN Bootcamp

Europe/Zurich
3179/1-D06 (CERN)

3179/1-D06

CERN

12
Show room on map
Virpi Kaartti (Laurea)
Description

Multidisciplinary Master Studies

Participants
  • Alena Kardash
  • Anne Turunen
  • Elli Halonen
  • Eva Englund
  • Evgenia Molchina
  • Heidi Mäkelä
  • Iida Haglund
  • Irish Kaario
  • Janne Kauhanen
  • Jeffrey Allen
  • Jonna Borgström
  • Jukka Ojasalo
  • Kirsti Kehusmaa
  • Laura Knuuti
  • Laura Vainio
  • Maarit Hannula
  • Michael Muraya
  • Noora Jussila
  • Pilvikki Ibriqi
  • Reetta Toivonen
  • Riitta Lemberg
  • Sanna Niinikoski
  • Suvi Simola
  • Tanja Säde
  • Tiina Korhonen
  • Virpi Kaartti
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN and IdeaSquare 15m
      Speakers: Markus Nordberg (CERN), Ms Virpi Kaartti (Laurea)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      Introduction to CERN 45m
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Detector systems in high-energy physics 45m

      . Aion esitellä Cernin isot kokeet ja sitten kertoa tarkemmin, miten niillä mitataan hiukkasia, esim. Miten Trackerit, kalorimetrit jne. Toimivat, ja miksi detektorit täytyy upgreidata high luminosity LHC:ta varten

      Speaker: Panja Luukka (Helsinki Institute of Physics (FI))
    • 10:45 AM 11:50 AM
      Introduction to IdeaSquare 1h 5m
      Speaker: Jani Kalasniemi (University of Turku (FI))
    • 11:50 AM 1:00 PM
      Lunch break 1h 10m
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Visit to ATLAS Control Center 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Introduction to the Workshop 1h
      Speaker: Ms Virpi Kaartti (Laurea)
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Overview to the challenges & teams Analysing gathered data Planning data gathering further 2h
    • 5:00 PM 6:30 PM
      Scientific Walk Down the Memory Lane 1h 30m
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 6:30 PM 9:30 PM
      Independent work Testing "fieldguides" 3h
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Field work Meeting clients and users 3h
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch break 1h
    • 1:00 PM 5:00 PM
      Overview to the challenges & teams Analysing gathered data Planning data gathering further 4h
    • 5:00 PM 8:00 PM
      Independent work 3h
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Analysing data, Creating insights 3h
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch break 1h
    • 1:00 PM 5:00 PM
      Ideation 4h
    • 5:00 PM 8:00 PM
      Independent work 3h
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Quick prototyping and testing 3h
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch break 1h
    • 1:00 PM 5:00 PM
      Quick prototyping and testing (Continued) 4h
    • 5:00 PM 7:30 PM
      Independent work 2h 30m
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Dinner with CERN 2h 30m
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Concept drafts 3h
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch break 1h
    • 1:00 PM 3:00 PM
      Presentations 2h
    • 3:00 PM 3:20 PM
      Transport to the Airport 20m