Slovenian Teacher Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Andrej Gorisek (Jozef Stefan Institute (SI)), Anja Kranjc Horvat (University of Potsdam (DE)), Jeff Wiener (CERN)
Description

Slovensko izobraževanje za učitelje 2019 bo potekalo med 5. in 9. februarjem 2019. Predavanja, obiski eksperimentov in naprav, ter delavnice bodo udeležencem približali vrhunske sodobne raziskave na področju fizike delcev. Upamo, da se bodo udeleženci programa vrnili v Slovenijo kot ambasadorji, ki posredujejo svoje znanje in doživetje naslednjim generacijam fizikov, strojnikov, inženirjev računalništva, ...


Slovenian Teacher Programme 2019:
https://indico.cern.ch/e/SITP19

Teacher Programme Manager:
Jeff Wiener: 0041 75 411 9010

In case of emergency:
CERN fire brigade: 0041 22 76 74444

    • 5:00 PM 9:00 PM
      Dobrodošli v CERN!
      • 5:00 PM
        Pogostitev dobrodošlice / Welcome reception 30m 500/1-201 - Mezzanine

        500/1-201 - Mezzanine

        CERN

        Show room on map
        Speakers: Andrej Gorisek (Jozef Stefan Institute (SI)), Anja Kranjc Horvat (University of Potsdam (DE)), Jeff Wiener (CERN)
      • 5:30 PM
        Osnove v CERNu / Basics at CERN 30m 3/R-002 - Teacher Training Room

        3/R-002 - Teacher Training Room

        CERN

        48
        Show room on map
        Speaker: Anja Kranjc Horvat (University of Potsdam (DE))
      • 6:00 PM
        Cilji programa / Programme Objectives 30m
        Speaker: Anja Kranjc Horvat (University of Potsdam (DE))
      • 6:30 PM
        Večerja 1h CERN

        CERN

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Visits
    • 10:30 AM 12:30 PM
      Lectures 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
      • 10:30 AM
        Standardni model / Standard Model 2h
        Speaker: Tomaz Podobnik (Jozef Stefan Institute (SI))
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Odmor za kosilo 1h 30m
    • 2:00 PM 4:20 PM
      Visits
      • 2:00 PM
        SM18 & Data Centre 2h 20m

        Bus odrine izpred CERN hotela (Zgradba 39) ob 14:00!

        14:00-14:10 Transport od Bat39 do SM18
        14:10-15:10 SM18
        15:10-15:20 Transport od SM18 do Data Centra
        15:20-16:10 Data Centre
        16:10-16:20 Sprehod od Data Centra do Glavne zgradbe

    • 4:30 PM 5:30 PM
      Lectures
      • 4:30 PM
        Elementary Particle Physics in Early Physics Education 1h 3/R-002 - Teacher Training Room

        3/R-002 - Teacher Training Room

        CERN

        48
        Show room on map

        Predavanje je v angleščini.

        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Visits
      • 9:00 AM
        Tovarna antimaterije / Antimatter Factory 1h 30m

        Dobimo se pred CERN hotelom (Zgradba 39) ob 09:00!

        09:00-09:15 Sprehod od Bat39 do AD
        09:15-10:15 AD
        10:15-10:30 Sprehod od AD do Glavne zgradbe

    • 11:00 AM 12:30 PM
      Lectures 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Odmor za kosilo 1h 30m
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Workshops & Visits
      • 2:00 PM
        Delavnica megličnih celic / Cloud Chamber Workshop 1h 30m

        Dobimo se pred S'Cool LAB-om ob 14:00!

      • 3:30 PM
        Razstavi Microcosm & GLOBE / Microcosm & GLOBE Exhibitions 1h 30m
    • 6:40 PM 9:30 PM
      Social Events
      • 6:40 PM
        Prevoz s tramom št. 18 do Place de Neuve 50m

        Dobimo se ob 18:40 pred Zgradbo 33. Prosimo, da pripravite 2 x 3 CHF za nakup dveh kart "Tout Genève 1h".

      • 7:30 PM
        Uradna večerja Slovenskega izobraževanja za učitelje 2019 / Official Dinner of the Slovenian Teacher Programme 2019 2h

        Čeprav je to uradna večerja programa, zanjo ne potrebujete posebnih oblačil. Oblecite tisto, v čemer se počutite dobro in udobno.

        Cave Valaisanne - Chalet Suisse
        BD Georges-Favon, 23
        1204 Genève
        www.chaletswiss.ch

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Visits
      • 9:00 AM
        Kontrolna soba ATLASa / ATLAS Control room 1h

        Dobimo se pred Zgradbo 33 ob 9:00!

    • 10:30 AM 12:30 PM
      Lectures 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Odmor za kosilo 1h 30m
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visits
      • 2:00 PM
        Servisna soba detektorja CMS / CMS Service Cavern 2h

        Dobimo se pred CERN hotelom (Zgradba 39) ob 14:00!

        14:00-14:30 Transport od Bat39 do CMS
        14:30-15:30 CMS Service Cavern
        15:30-16:00 Transport od CMS do glavne zgradbe

    • 4:00 PM 5:00 PM
      Closing Session 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map