CBI Barcelona at CERN Ideasquare

Europe/Zurich
Description

Challenge Based Innovation (CBI) is a four month project course, where multidisciplinary student teams and their instructors collaborate with researchers at CERN to discover novel solutions for the future of humankind. The projects are an elaborate mixture, where societal, human-driven needs meet research at CERN.

More info about CBI from the course website, cbi-course.com

Participants
  • Alex Costa
  • Alex Josep Rodriguez Vitello
  • Anastasiia Kuliabina
  • Bruna Camaroti
  • Carla Jorgens Vidal
  • Clara RendŽ
  • CŽéline Stocco
  • Farah El Chami El Haddad
  • Farah El Chami El Haddad
  • Francesco Maria Lucini
  • Gaurav Gandhi
  • Guillem Par’is
  • Guillermo Beltran Ocabo
  • Horge Perez
  • HŽéloise Simonneaux-Lanoix
  • Ian Collingwood
  • Irma Arribas
  • John Arboleda
  • Juan JosŽ Masero PŽRez
  • Juan JosŽ Ramos
  • Kyriaki Papageorgiou
  • Lucas Ventura
  • Mar Sisquellas
  • Marc Martinez
  • Marcel Granero
  • Max BrŠäger
  • Miguel Sanchez
  • Monica Alonso
  • Mukhlis Hakim
  • Natacha Quintero
  • Pol Carrera
  • Ramon Brag—os
  • Robert Guirado Guirado
  • Roberto Dager
  • Santiago Restrepo Arias
  • Sarah El-Mehtar
  • Satoshi Tajima
  • Tarka Patil
  • Trenton Wesche
  • Xavier Cantos Cantos
  • Xavier Llop
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Curious Morning Breakfast 30m

      Croissant, juice and coffee for 2 CHF/EUR at Ideasquare.

    • 9:00 AM 9:30 AM
      Large Group Meeting (LGM) 30m
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Teamwork Lessons Learned from Previous CBI Courses 1h
      Speakers: Harri Toivonen, Jani Kalasniemi (University of Turku (FI))
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Teamwork at Ideasquare 1h
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch break 1h
    • 1:00 PM 3:00 PM
      Site visit, group 1: Synchrocyclotron & Atlas visitor centre 2h
      Speakers: Harri Toivonen, Mariana Moreira (Universidade de Lisboa (PT))
    • 1:00 PM 5:00 PM
      Teamwork at Ideasquare 4h
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Site visit, group 2: Synchrocyclotron & Atlas visitor centre 2h
      Speakers: Harri Toivonen, Nuria Egidos Plaja (University of Barcelona (ES))
    • 5:00 PM 6:00 PM
      A Teaming-Building Exercise 1h
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Big Bang - Inspirational Lecture 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Introduction to CERN Knowledge Transfer 1h
      Speaker: Tiago Sergio Santos Rodrigues De Araujo (CERN)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      UN Sustainable Development Goals - Geneva 2030 Ecosystem 1h

      Overview of the Geneva 2030 ecosystem and the SDG Lab, set up by IISD. Speaker Kali Taylor, Project Officer, IISD - Geneva 2030 Ecosystem.

    • 12:00 PM 2:30 PM
      Teamwork at Ideasquare 2h 30m
    • 2:30 PM 3:00 PM
      Wrap-up & Next Steps 30m