EOSC-hub/AARC2/EGI/EUDAT/WLCG Joint Security Policy Workshop

Europe/London
The Cosener's House

The Cosener's House

Meeting location: The Cosener's House Abbey Close, Abingdon, Oxfordshire, OX14 3JD
David Crooks (Science and Technology Facilities Council STFC (GB)), David Kelsey (Science and Technology Facilities Council STFC (GB))
Description

This meeting is co-located with the WLCG SOC Working Group Workshop: https://indico.cern.ch/event/775579/

Draft agenda for now - times and content likely to change.

Much of this meeting will involve real work on actual policy documents - correcting existing draft text and/or writing new words.

Remote access should be possible.

Network access: Wifi will be provided.

Accommodation options: 

A number of rooms have been reserved at The Cosener's House which are available on a first come, first serve basis. Following registration please contact Cosener's House directly. You can find contact details herePlease note that you need to contact them directly by phone or email.

The block booking at Cosener's will be available until January 22nd 2019.

Other local accommodation options include:

Videoconference Rooms
EOSC-hub-Joint-Security-Policy-Group
Name
EOSC-hub-Joint-Security-Policy-Group
Description
Meetings of EOSC-hub-Joint-Security-Policy-Group
Extension
10734080
Owner
David Kelsey
Auto-join URL
Useful links
Phone numbers
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 17:30
      Session 1
      • 13:30
        Welcome, agenda, aims, note taker(s) 15m
      • 13:45
        Roundtable - review current status 30m

        EOSC-hub (DaveK)
        AARC2 (DavidG, Hannah, Uros, IanN?)
        WISE/SCI (DaveK)
        Others?

      • 14:15
        Discussion of future plans 1h

        EOSC-hub (incl. FitSM ISM policies)
        Matthew Viljoen shows slide 7 (service catalogues and integration levels) and slide 19 (Service Management Board and Forum) from the attached presentation
        (EGI policy for use of containers - change VM policy?)
        AARC2 & GN4-3
        WISE/SCI
        WLCG

      • 15:15
        Coffee 30m
      • 15:45
        Continue discussion of plans 30m

        And SPG assessment Community IDvetting adequacy -SKA?

      • 16:15
        Data Privacy, Protection of personal data, Code of Conduct, GDPR, etc. 1h 15m

        WLCG Privacy Notice
        Consider current EGI/WLCG Data Protection Policy Framework.
        How do we need to change this (given GDPR and lack of GEANT Code of Conduct V2)?

    • 09:00 12:30
      Session 2
      • 09:00
        Agenda review 10m
      • 09:10
        Review of EOSC-hub ISM policies from 2018 1h 20m

        Top-level policy.
        Service Operations policy.
        AUP.

        Consider what more needs to be changed. What is process of wider approval and adoption. What can be fed back into AARC2 PDK - and deposited in WISE/SCI for sustainability?

      • 10:30
        Coffee 30m
      • 11:00
        EOSC-hub ISM policies for 2019 1h 30m

        Data Protection.
        Community management policies.
        Acceptable Authentication Assurance policies.
        (others - security incident response, traceability, ...)

    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 17:00
      Session 3
      • 13:30
        More work on policy documents 2h

        Which document(s) - choose on the day!

        Could also discuss topics such as "Self assessment of maturity compared to SCI V2"

      • 15:30
        Coffee 30m
      • 16:00
        Close meeting 1h

        Next steps
        Future meetings
        Priorities
        AOB

    • 09:00 13:30
      Session 4
      • 09:00
        Agenda agreement 10m
      • 09:10
        Data Protection and Privacy 1h 50m

        WLCG Privacy Notice
        WLCG/EGI/EOSC-hub Data Protection Policy Framework

      • 11:00
        Coffee 30m
      • 11:30
        Revisit EOSC-hub ISM policies 45m
      • 12:15
        Wrap-up and next steps 15m
      • 12:30
        Lunch 1h