IED Barcelona June 2019 visit

Europe/Zurich
IdeaSquare (CERN)

IdeaSquare

CERN

Santeri Palomäki (Aalto University (FI))
Description

IED Barcelona students visit CERN IdeaSquare in June 2019 to work on challenges related to CERN's role in regards to the local community,Geneva area and explore solutions to address potential improvements.

Directions on how to get to CERN you can find here: https://home.cern/directions

When on CERN site, you can find the meeting venue Ideasquare with this Google-map: https://goo.gl/WNSa6P

For registering your laptop/mobile phone for wifi access at CERN, please fill in a request here: http://cern.ch/registerVisitorComputer - and use Santeri Palomäki or Jani Kalasniemi as the CERN contact person (on the last page of the request form).

Registration
IED Barcelona June 2019 visit
    • 8:15 AM 8:45 AM
      Arrival at CERN 30m
    • 8:45 AM 9:00 AM
      Welcome Coffee 15m
    • 9:00 AM 9:30 AM
      IdeaSquare Intro 30m
      Speakers: Markus Nordberg (CERN), Santeri Palomäki (Aalto University (FI))
    • 9:30 AM 12:30 PM
      CERN Site Visit 3h
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch at CERN 1h 30m
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Meet key stakeholders 2h
      • ECO (+ challenge briefing)
      • Knowledge transfer
    • 4:00 PM 5:00 PM
      What Makes CERN Special? 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Get Started with the Challenge 1h
      • Knowledge assessment and interview script
    • 6:00 PM 6:30 PM
      End - Go to Hotel 30m
    • 6:30 PM 8:00 PM
      Initial Guerrilla Interviews (Discover Phase) 1h 30m
    • 8:00 PM 10:00 PM
      Dinner in Geneva 2h
    • 8:30 AM 11:00 AM
      Second Round of Guerrilla Interviews (discover phase) 2h 30m
    • 11:00 AM 1:00 PM
      @IDEASQUARE: Forming Insights and Opportunities 2h
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch at CERN 1h
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Review with ECO group: priorities and reframing the challenge 1h
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Idea generation + prototyping 2h
    • 5:00 PM 7:00 PM
      @Geneva area - concept testing 2h
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Go to Hotel 1h
    • 8:00 PM 10:00 PM
      Dinner in Geneva 2h
    • 8:45 AM 9:15 AM
      Arrival at IdeasSquare + Coffee 30m
    • 9:15 AM 11:00 AM
      Concept iteration and build story telling presentation 1h 45m
    • 11:00 AM 1:00 PM
      Presentation of learnings and conclusions to ECO group 2h
    • 1:00 PM 1:30 PM
      Wrap up with IDEASQUARE and ECO Group 30m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Lunch @CERN 1h
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Departure to Geneva airport 1h