Rwandan Teachers Programme

Europe/Zurich
33 R-016 (CERN)

33 R-016

CERN

Mick Storr
Description
Sponsored by CERN and UNESCO
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Introduction to CERN and Visit to SM-18 2h 33 R-009

      33 R-009

      CERN

      Superconducting magnet test facility
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Review expectations 1h 30m 33 R-016

      33 R-016

      CERN

    • 4:00 PM 5:00 PM
      Programme objectives 1h 33 R-016

      33 R-016

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Introduction to video conferencing 3h 3 R-002

      3 R-002

      CERN

      Hands-on video conferencing workshop
      Speaker: Mr Joao Fernandes (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Teachers Lab 3h 3 R-002

      3 R-002

      CERN

      Hands-on physics experiments for schools
      Speaker: Mr Konrad Jende (Technische Universitaet Dresden)
    • 1:00 PM 6:00 PM
      Discover Geneva 5h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Discover Geneva's cultural heritage
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Site Visit 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Walk to Computer Centre via places of special interest
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Visit Computer Centre and Discussion of IT Collaboration Possibilities 2h 513 R-070

      513 R-070

      CERN

      Speaker: Wolfgang Von Rueden (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Anti-matter teaching modules 3h 33 R-016

      33 R-016

      CERN

      Speaker: Terrence Baine (CERN Teacher in Residence)
      Teaching resource
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Anti-matter teaching modules (cont) 2h 33 R-016

      33 R-016

      CERN

      Speaker: Terrence Baine (CERN Teacher in Residence)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Q/A and feedback 1h 3 R-016

      3 R-016

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 3:00 PM 4:00 PM
      Hands-on build a cloud chamber 1h 33 R-016

      33 R-016

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)