Polish Teachers Programme 11/2009

Europe/Zurich
40 S2-C01 (CERN)

40 S2-C01

CERN

Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr
    • 17:30 18:00
      Welcome aperitif 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 18:00 19:30
      Short site tour and introduction to the programme 1h 30m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Designed to help participants orient themselves on CERN Meyrin site and locate lecture rooms. An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 19:30 21:00
      An informal dinner together 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 09:45
      Introduction to CERN/ Wprowadzenie do CERN 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Tadeusz Kurtyka (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Introduction to the elementary particles/ Wstep do fizyki czastek elementarnych 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Jan Kalinowski (Warsaw University)
      Slides
    • 11:00 11:45
      How physicists "see" elementary particles? Examples of detectors used in high energy physics / Jak "zobaczyc" czastki elementarne? Przyklady detektorow uzywanych w fizyce wysokich energii. 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
      Slides
      Video
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 3h 30m 3 R-002

      3 R-002

      CERN

      Speakers: Adam Drozd (AGH Krakow) , Arkadiusz Gorzawski (AGH Univ. Sci. Tech., Phys.&Appl.CS) , Edward Nowak (AGH Krakow)
    • 14:00 17:30
      Visit the Globe 3h 30m The Globe

      The Globe

      CERN

    • 14:00 17:30
      Visit the Microcosm 3h 30m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

    • 18:00 19:00
      Lecture Review. Introduction to program evaluation. 1h 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Mariusz Sapinski (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:45
      What physicists expect from LHC experiments/Czego oczekuja fizycy w eksperymentach LHC 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 11:00 11:45
      How the LHC works and how it has been built / Jak dziala i jak budowano LHC 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
      Slides
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 3h 30m 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      14:00 Subgroup B 15:00 Subgroup C 16:00 Subgroup A
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (CERN)
    • 14:00 17:30
      LEIR and AD / “Fabryka Antymaterii” 3h 30m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      14:00 Subgroup C 15:00 Subgroup A 16:00 Subgroup B
      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 14:00 17:30
      Visit the Computer Centre / Wizyta w Centrum Komputerowym 3h 30m 6 2-008

      6 2-008

      CERN

      14:00 Subgroup A 15:00 Subgroup B 16:00 Subgroup C
      Speakers: Michal Ropka (CERN) , Pawel Grzywaczewski (CERN) , Ryszard Erazm Jurga (Unknown)
    • 18:00 19:00
      Lecture Review 1h 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

    • 09:00 09:45
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Dr. Piotr Golonka (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Quark gluon plasma and other states of matter / Plazma kwarkowo gluonowa i inne stany skupienia materii 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
      Slides
      Video
    • 11:00 11:45
      What is missing in the Standard Model - concepts and ideas /Czego brakuje w Modelu Standardowym - koncepty i idee 45m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Krzysztof Kurek (Nuclear Theory Department)
      Slides
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Cognition and Modeling of the Universe / Poznawanie i Modelowanie Wszechswiata 45m 6-2-024

      6-2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 11:00 12:00
      Q/A Accelerators/Detectors 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN) , Dr. Piotr Traczyk (CERN)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Visit Accelerator Technology Test Hall / Wizyta w Hali Testow Technologii Akceleratorowych 3h 30m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      14:00 Subgroup A 15:00 Subgroup B 16:00 Subgroup C
      Speakers: Piotr Jurkiewicz (High Energy Department) , Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 14:00 17:30
      Visit the ATLAS Visit Centre / Wizyta w Centrum Wizyt Eksperymentu ATLAS 3h 30m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      14:00 Subgroup C 15:00 Subgroup A 16:00 Subgroup B
      Speaker: Wieslaw Iwanski (CERN/INP PAN Cracow)
    • 14:00 17:30
      Visit the CCC / Wizyta w Centrum Kontroli Akceleratorow 3h 30m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

      14:00 Subgroup B 15:00 Subgroup C 16:00 Subgroup A
      Speakers: Adam Drozd (Unknown) , Arkadiusz Gorzawski (AGH Univ. Sci. Tech., Phys.&Appl.CS)
    • 09:00 09:45
      Acccelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Physics on the Sun / Fizyka na sloncu 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Demianski (University of Warsaw)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Q/A Particle Physics/Cosmology 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dr. Ewa Rondio (Soltan Institute for Nuclear Studies, Warsaw, Poland) , Prof. Jan Kalinowski (Warsaw University) , Marek Demianski (University of Warsaw)
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Working groups : What we have learned, what we can transfer to our students, follow-up actions 3h 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

    • 20:30 21:00
      Treasure Hunt Prize Giving 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 21:00 22:00
      Programme evaluation and close 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 09:30 10:00
      Depart 30m 40 S2-C01

      40 S2-C01

      CERN

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×