Russian Teachers Programme 2009

Europe/Zurich
6 2-024 (CERN)

6 2-024

CERN

Mick Storr
    • 12:30 12:50
      Arrival group 1 20m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 19:00 20:00
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 20:30 21:30
      Arrival group 2 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Tadeusz Kurtyka (CERN)
      Slides
    • 09:15 09:30
      Welcome to the programme 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Vladimir Kadyshevskiy (Joint Institute for Nuclear Research (JINR))
    • 09:30 10:00
      Programme Objectives 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:30
      Film - Introduction to CERN 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 11:00 11:55
      Introduction the Experimental Physics - Principles of HEP Detectors 55m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Georgy Shelkov (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 12:00 12:15
      Formation of Working Groups 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 14:00 15:30
      Visit ATLAS Visitor Centre 1h 30m 33 R-001

      33 R-001

      CERN

      Speaker: Nikolai Zimine (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
    • 15:30 17:30
      Visit Microcosm and Globe Exhibitions 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 18:00 19:00
      Working groups 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 08:45 09:00
      Welcome by CERN Director General 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Rolf Heuer (CERN)
    • 09:00 09:55
      Introduction to HEP - Structure of matter and the Standard Model 55m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Sergei Shmatov (Dubna)
      Slides
    • 10:00 10:55
      SPS and LEP Physics 55m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      CERN's contribution to the experimental confirmation of electro-weak interaction theory
      Speaker: Georgy Shelkov (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 11:00 11:55
      Cosmology and Black Holes : modern problems 55m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dimitry Fursaev (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 12:00 12:30
      Q/A 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:30
      Visit superconducting magnet test facility SM-18 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 15:30 17:00
      Visit PS/LEIR 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 18:00 19:00
      Working Groups 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 09:00 09:55
      Introduction to Accelerators 55m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Pavel Belochitskii (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:55
      Computing Part 1 55m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Computing Infrastructure, data acquisition and data proceesing in HEP
      Speaker: Vladimir Korenkov (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 11:00 11:45
      JINR Dubna University Educational Programme 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dimitry Fursaev (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 11:45 12:15
      Online Science Classroom 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Iouri Panebrattsev (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h 6 2-024 (Restaurant 1)

      6 2-024

      Restaurant 1

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:55
      Non-standard physics - exotic beyond the standard model 55m IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: Maria Savina (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 10:00 10:55
      Computing Part 2 - Distributed computing and GRID technologies 55m IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: Vladimir Korenkov (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 11:00 11:55
      Physics at the LHC 55m IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: Dr. Sergei Shmatov (Dubna)
      Slides
    • 12:00 12:30
      Q/A 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:30
      Hands-on Build a Cloud Chamber 1h 30m 6 2-004

      6 2-004

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 15:30 17:00
      Visit Anti-matter Factory 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 15:30 17:00
      Visit Computer Centre 1h 30m 513 R-001

      513 R-001

      CERN

    • 17:00 18:30
      Visit CCC 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 09:00 09:55
      Standard model problems and model building in physics 55m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Naturalness of physical theories and the anthropological principle
      Speaker: Maria Savina (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 10:00 10:55
      Positronium : from fundamental research to the diagnostic of nano-structured materials 55m IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: S Gninenko
    • 11:00 11:45
      JINR - CERN Collaboration 45m IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: Richard Lednitski (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 11:45 12:00
      History of CERN's cooperation with Russia 15m IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: Nicolas Koulberg (CERN)
    • 12:00 12:30
      Information and education environment - Project Sphera 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Iouri Panebrattsev (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
      Slides
    • 12:30 13:00
      Programme Evaluation and Close 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN) , Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 06:40 06:50
      Departure group 1 10m Hostel Reception

      Hostel Reception

      CERN

    • 11:00 11:10
      Departure group 2 10m Hostel Reception

      Hostel Reception

      CERN

    • 11:10 11:30
      Extra Material 20m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Slides
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×