2nd EURONu/IDS-NF Costing Workshop

Europe/Zurich
30/7-010 (CERN)

30/7-010

CERN

30
Show room on map
Ilias Efthymiopoulos (CERN)
Description
The 2nd EUROnu/IDF-NF joined costing workshop will review the ongoing work on costing for each WP/facility and the corresponsing PBSs. Each PBS with be presented and discussed to explain the way is setup, how each system is covered, and the proposed plan to address the cost evaluation. We will try to harmonize the approach between the facilities and identify common approaches to cost estimates on services and infrastructure. 

Link to the first costing workshop - March 2010
Participants
  • Ajit Kurup
  • Alan Bross
  • Ilias Efthymiopoulos
  • Juergen Pozimski
  • Marcos Dracos
  • Nikolaos Vassilopoulos
  • Paul Soler
    • 9:00 AM 9:30 AM
      Introduction - Progress since last workshop, Next steps 30m
      Speaker: Ilias Efthymiopoulos (CERN)
      Slides
    • 9:30 AM 10:30 AM
      WP2: Super Beams - cost structure and cost driving elements 1h
      Speaker: Marco Zito (Dapnia/SPP CEA-Saclay)
    • 10:30 AM 11:00 AM
      coffee break 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      WP4: Beta beam - cost structure and cost driving elements 1h
      Speaker: Elena Wildner (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h
    • 2:00 PM 3:00 PM
      WP3 : Neutrino Factory - cost structure and cost driving elements 1h
      Speaker: Ajit Kurup (Imperial College London)
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      WP5: Detectors for Neutrinos : cost structure and cost driving elements 1h
      Speaker: Dr Paul Soler (University of Glasgow)
      Slides
    • 4:00 PM 4:30 PM
      tea break 30m
    • 4:30 PM 6:30 PM
      Wrap-up discussion - actions & next steps 2h
      Speaker: Ilias Efthymiopoulos (CERN)